fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

12 incendii în Prahova în mini-vacanța de 1 Mai și Paște

Citește Și

- Reclamă -

Pompierii prahoveni au intervenit pentru stingerea a 12 incendii în județ în mini-vacanța de 1 Mai și Paște.

Potrivit unui comunicat al instituției, în perioada 1 mai – 6 mai, pompierii au intervenit pentru gestionarea a 378 de misiuni, dintre care 200 au fost intervenții de urgență, 169 de urgențe medicale și 9 alte misiuni și acțiuni operative.

Redăm mai jos comunicatul ISU Prahova:

Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 12 incendii, precum și în alte 13 intervenții în sprijinul comunităților, care au presupus deblocarea ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, asistența unor persoane nedeplasabile, salvarea unui animal, degajarea unui copac căzut pe carosabil, precum și intervenții în contextul fenomenelor meteo manifestate la nivelul județului Prahova.

- Reclamă -

În acest interval, 170 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

De asemenea, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice de prevenire a incendiilor și de acordare a asistenței medicale de urgență în cazul producerii a 7 accidente rutiere.

În săptămâna premergătoare minivacanței de 1 mai și Sărbatori Pascale Ortodoxe, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 9 activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la lăcașuri de cult și unități de turism de pe raza județului, fiind constatate 33 de deficiențe, sancționate cu 33 de avertismente și 2 amenzi contravenționale, în cuantum de 3.000 lei.

- Reclamă -

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 141 de misiuni de recunoaştere în teren, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ, la lăcașurile de cult de pe întreg cuprinsul județului.

Pe lângă acestea, au fost desfășurate 19 misiuni pentru asigurarea respectării măsurilor de prevenire, pentru intervenția în cazul producerii unor eventuale incendii, precum și pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pe durata slujbelor religioase, în apropierea bisericilor și mănăstirilor unde s-a preconizat că se va înregistra o afluență mare de credincioși.

   *

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

- Reclamă -

Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )

*

În încheiere, dorim să vă asigurăm că unitățile operative ale ISU Prahova rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...