fbpx
joi, mai 16, 2024
spot_img

Descoperire arheologică fabuloasă în spatele magazinului Jumbo Ploiești!

Citește Și

- Reclamă -

Trei morminte vechi de aproximativ 5.000 de ani au fost descoperite, în aceste zile, de arheologii prahoveni care fac săpături în spatele supermarketurilor Jumbo și Auchan. Într-unul dintre aceste morminte a fost scoasă la lumină o adevărată comoară, aflată la gâtului unui schelet, cel mai probabil de bărbat.

Este vorba despre un colier compus din mai multe piese: un pandativ „ochelari” din cupru, mai multe perle din caolin, perle inelare tot din caolin şi nişte tubuleţe de cupru. Toate făceau parte din colierul de care e ataşat pandantivul. Pandantivul  are forma unor ochelari, piesă extrem de rară, găsită la gâtul individului, probabil bărbat.

- Reclamă -

Ulterior, au mai fost descoperite încă două morminte, estimate ca fiind din Epoca Bronzului, iar într-unul dintre ele a fost găsit un cercel spiralic din argint de patru grame.

Astfel de morminte au mai fost descoperite în Prahova, relativ multe în ultima perioadă, dar puţine raportându-ne la întreaga ţară. Se pare că acestea aparțin unei populaţii cu origini în nordul Mării Negre, care s-a deplasat spre Europa de Vest.

Precizăm că în spatele centrelor comerciale Jumbo și Auchan se fac lucrări pentru  realizarea unei căi de acces dinspre șoseaua de centură a Ploieștiului.

- Reclamă -

c2 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Cât timp pe putem concentra la un ecran

Atenția noastră este distrasă foarte ușor la locul de muncă, iar multora dintre noi le este din ce în...
Sari la conținut