fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Un parc de 2 milioane de lei din Prahova, ajuns în paragină – VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Terenul de lângă Fabrica de Ciorapi, până nu de mult o adevărată groapă de gunoi a municipiului Câmpina, a fost transformat într-una dintre cele mai frumoase zone de relaxare din localitate după o investiție făcută cu bani de la bugetul local în valoare de aproape 2 milioane de lei.

Nu a trecut nici măcar o jumătate de an de la inaugurarea acestui parc, iar suprafața lacului, aflat în imediata apropiere, a fost acoperită de un covor de dejecții și gunoaie, de la peturi, sticle și ambalaje până la leșuri de animale și fecale.

- Reclamă -

O soluție ar fi amplasarea pe Lacul Curiacul a unei mini stații de epurare, însă aceasta este destul de costisitoare.

Deși situația este cunoscută la nivelul administrației publice locale, nimeni nu pare să facă nimic. Se știe că principalii vinovați de această situație sunt localnici care locuiesc în apropiere și care deversează deșeurile direct în Lacul Curiacul.

Lacul a fost igienizat în repetate rânduri, dar doar că să se facă loc altor gunoaie, întrucât, de la o lună la alta, apa pare din ce în ce mai mizerabilă, imaginile de mai jos fiind relevante, dar și dezolante.

- Reclamă -

Lucrările de amenajare a unei zone de agrement au durat doi ani, investiţia, de peste 1.750.000 lei, incluzând şi costurile fântânii arteziene, fiind realizată din bugetul local. Inaugurarea s-a făcut anul trecut, la începutul lunii octombrie.

Lucrările au vizat integrarea zonei în circuitul spațiilor de petrecere a timpului liber. Astfel s-a efectuat defrişări, consolidări de maluri, decolmatarea lacului, amenajarea aleilor pietonale, dotarea cu mobilier urban, amenjarea de locuri de joacă, realizarea sistemului de iluminat public, amenajarea peisagistică a spaţiilor verzi, dar şi amplasarea unor aparate de fitness pentru cei care doresc să practice sportul în aer liber. Totodată, în zona centrală a lacului a fost amplasată o fântână arteziană plutitoare, iluminată feeric.

Curios este că, deși au fost montate și camere video de supraveghere care transmit imaginile către Poliția Locală, Lacul continuă să redevină o groapă de gunoi.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...