fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Pericol imens pentru o parte dintre ploieștenii din zona centrală! Apartamentele ar trebui evacuate!

Citește Și

- Reclamă -

Locuitorii blocului CC Vest, din zona centrală a Ploieștiului, se supun zilnic unui pericol imens! Ultima expertiză tehnică asupra Centrului Civic, latura vest, făcută în anul 1996, a arătat că toate cele patru tronsoane sunt încadrate în clasa I de risc seismic, prezentând pericol public.

Au trecut 20 de ani de atunci, iar nici până în ziua de astăzi imobilului nu a fost reabilitat. Este evident faptul că, în schimb, trecerea anilor a degradat și mai mult clădirea, astfel că riscul a crescut. În plus, cu toate că expertiza tehnică de la acea vreme a arătat pericolul existent, niciodată nu a fost montată pe bloc bulina roșie, specifică imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic.

- Reclamă -

O.G. nr. 20/1994, modificată după tragedia de la Colectiv, prin Legea nr. 282/2015 specifică clar faptul că imobilele prezintă pericol public dacă întrunesc cel puțin 2 din următoarele criterii:

a. cuprind spații publice cu altă destinație decât aceea de locuință, având suprafața utilă totală mai mare de 50 mp, ocupate temporar sau permanent

b. prezintă regim de înălțime de la P+3, inclusiv minim 10 apartamente (regimul de înălțime al acestui bloc este P+4)

- Reclamă -

c. sunt amplasate în localități pentru care valoarea de vârf a accelerației terenului pentru proiectare la cutremur este mai mare sau egală cu 0,15 g (în Ploiești valoarea este de 0.35 g)

Astfel, apartamentele situate în acest bloc întrunesc criteriile de la punctele b. si c.. Însă, municipalitatea nu poate cere evacuarea persoanelor care locuiesc în acel bloc, întrucât cei care dețin spațiile respective sunt proprietari.

Pe de altă parte, Primăria, prin Direcția de Patrimoniu, deține la rândul ei imobile în blocul respectiv, iar cei aflați în chirie în acele spații au fost somați să evacueze locațiile. Vorbim de Uniunea Artiștilor Plastici (Galeria de Artă), pub-ul din zonă, o braserie și de sediul RADEF (fostul cinematograf).

În cazul în care spațiile nu sunt evacuate, proprietarul (municipalitatea) riscă să fie amendat, astfel că pe somațiile de evacuare chiriașii au fost de asemenea informați că dacă nu vor elibera locațiile respective vor plăti amenzi.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut