fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Profil de politician. Grațiela Gavrilescu, din nou la guvernare

Citește Și

- Reclamă -

Grațiela Gavrilescu s-a născut la data de 24 iunie 1966 în București. Este căsătorită și se află la al patrulea mandat de deputat. Și-a început cariera ca inginer chimist-tehnolog și a ajuns viceprimar al municipiului Ploiești, iar apoi ministru al Mediului Apelor și Pădurilor. În prezent, Grațiela este ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul în Cabinetul Grindeanu.

Începutul carierei

- Reclamă -

Graţiela Gavrilescu a absolvit Facultatea de Tehnologie Petrochimică de la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti. În anul 1994 a urmat cursuri la Institutul de Medicină Bucureşti, iar în anul 2007 a absolvit studii postuniversitare de management în administraţia publică locală – I.N.A. Bucureşti.

În perioada 1990 – 1994, Grațiela Gavrilescu a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov. Timp de doi ani după aceea a fost responsabil toxicologie și protecția mediului la aceeași societate, iar în perioada 1996 – 2004 a fost director general al societății.

În perioada 2003 şi 2004 a fost preşedinte al Partidului Umanist Român, în 2004 a devenit  membru al PNL Prahova, iar în martie 2011 vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL. În intervalul 2004 – 2007 a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Ploieşti.

- Reclamă -

În perioada anilor 2008 – 2012, Gavrilescu a fost deputat. În 2012 a fost aleasă pentru un nou mandat în Camera Deputaților. Graţiela Gavrilescu a devenit ministru al Mediului pe data de 17 decembrie 2014 și a părăsit această funcție pe data de 17 noiembrie 2015.

Ce avere are Grațiela Gavrilescu

Grațiela Gavrilescu deține un teren intravilan în Ploiești (suprafață de 400 metri pătrați). Soțul acesteia deține un teren forestier (5.000 metri pătrați) și un teren agricol (2.000 metri pătrați) în județul Vrancea. Pe lângă acestea, Mihai Gavrilescu mai deține și un teren agricol cu o suprafață de 3.500 metri pătrați în comuna Girov, județul Neamț.

Cei doi soți au un apartament și o casă în Ploiești, trei autoturisme (un autoturism Dacia și două autoturisme Kia) și bijuterii în valoare totală de 5.000 euro.

- Reclamă -

Grațiela Gavrilescu a declarat indemnizația de la Parlamentul României de 9.060 lei și venitul obținut în calitate de ministru al Mediului de aproximativ 104.180 lei.

Grațiela și povestea berzei din Schitu Golești

Un localnic din Schitu Golești s-a plâns autorităților că o barză ce își avea cuibul pe un stâlp din curtea sa făcea gălăgie și mizerie. În acest sens, Grațiela Gavrilescu a semnat un ordin de ministru, iar cuibul a fost mutat la 600 metri distanță de locul inițial.

La scurt timp după, barza s-a întors pe vechiul stâlp, unde știa că are cuib, deoarece nu l-a găsit pe cel nou. De mila berzei, unii localnici i-au făcut chiar și indicator (foto jos). Subiectul a făcut vâlvă în presa națională.
barza (1) - Ziarul INCOMOD

După ce a părăsit funcția de ministru al Mediului din guvernul Ponta, Grațiela Gavrilescu a vrut să devină primarul municipiului Ploiești, deși a avut câteva probleme în precampania electorală, când i-au fost vandalizate corturile electorale.

În perioada 2012 – 2013, o firmă care aparținea vicepreședintelui Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, cumnatul Grațielei Gavrilescu, a încheiat trei contracte cu Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în valoare totală de peste 300.000 de lei, potrivit observatorulph.ro.

Potrivit flux24.ro, în Monitorul Oficial din 19 septembrie 2002 se publică anunţul înfiinţării firmei Geltom SRL din Ploieşti, administrator fiind Graţiela Gavrilescu. În 2004, Graţiela Gavrilescu îi predă firma surorii sale, conform Monitorul Oficial din 23 noiembrie 2004. În 2006, cumnatul Graţielei Gavrilescu preia firma.

Caracatița Grațielei Gavrilescu de la Bucov

Potrivit aceleiași surse, după preluarea firmei, cumnatul Grațielei Gavrilescu a notificat Registrului Comerțului mutarea sediului Geltom în satul Bucov. La aceeași adresă își are sediul și ARPAROM S.A., la data respectivă, acționar majoritar cu 99,72% din acțiuni era Pințoiu Alin Valentin, membru PNL.

Din nou la guvernare

Miercuri, 4 ianuarie 2017, Grațiela Gavrilescu și-a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis. În prezent, aceasta face parte din Cabinetul Grindeanu, fiind ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul.

Grațiela Gavrilescu în timpul depunerii jurământului. Sursă foto: privesc.eu - Ziarul INCOMOD
Grațiela Gavrilescu în timpul depunerii jurământului. Sursă foto: privesc.eu
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Prahova: un șofer a pierdut controlul volanului și a lovit mai mulți copaci

Un șofer a pierdut controlul volanului în timp ce mergea pe DN 72, în Prahova, și a lovit mai...
Sari la conținut