fbpx
joi, mai 2, 2024
spot_img

Afacerist din Comarnic, vinovat pentru ucidere din culpă după ce a vândut băuturi făcute din alcool metilic

Citește Și

- Reclamă -

Tragedia din Comarnic, din vara anului 2015, atunci când mai multe persoane au decedat după ce au consumat băuturi contrafăcute cumpărate dintr-un magazin din localitate s-a finalizat cu condamnarea la închisoare a celui care a vândut produsele.

Cinci ani de închisoare cu executare și plata unor daune morale și materiale urmașilor victimelor este pedeapsa primită, vineri, de Ion Bîrlică, reprezentantul societății care a vândut alcoolul metilic în loc de băuturi alcoolice bune pentru consum uman.
Decizia aparține Judecătoriei Sinaia și nu este una definitivă.
Instanța a considerat că Bîrlică este vinovat pentru ucidere din culpă și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse. Acesta va trebui să plătească și câte 5000 de euro rudelor a două victime pentru care instanța a admis pretențiile civile, dar și 20.000 de lei, daune materiale.
Ancheta în acest caz a început în vara anului 2015, după ce mai multe persoane care au consumat o băutură pe care au cumpărat-o dintr-un magazin din Comarnic au decedat. Atunci au murit cinci persoane, dar judecătorii din Comarnic l-au găsit vinovat pe Bîrlică doar pentru decesul a două dintre ele.
Inițial a decedat un bărbat în vârstă de 72 de ani. Moartea bărbatului nu a ridicat suspiciuni, pentru că acesta era cunoscut cu afecțiuni medicale. Abia după ce și fiul lui a murit la doar câteva zile, familia a început să-și pună întrebări. Au aflat că cei doi au băut împreună la magazinul din Comarnic, iar suspiciunile s-au confirmat când au aflat că mai multe persoane cu simptome similar au decedat la spital.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Oamenii sunt evacuați la Slănic chiar înainte de Paște. Craterul care pune în pericol blocurile se adâncește văzând cu ochii

Noi evacuări în orașul care se surpă. Prefectul din Prahova cere și mai multor oameni să plece din case...
Sari la conținut