fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Primarul Adrian Dobre va schimba doi directori din primărie pe care în trecut i-a susținut?!

Citește Și

- Reclamă -

Se vehiculează schimbări importante în Primăria Ploiești! Potrivit surselor din administrația publică locală, primarul Adrian Dobre dă iar dovadă că nu este sigur pe deciziile luate și schimbă oameni pe care tot el i-a adus în funcții-cheie. De data aceasta, angajații din primărie spun că cei care vor fi schimbați sunt directorul economic Viorel Boștină și directorul de la Urbanism, arhitectul șef al Ploieștiului, Cristina Herția.

Deși informațiile sunt vehiculate încă de la jumătatea lunii decembrie, până la această oră conducerea primăriei nu le-a comentat. Primarul Adrian Dobre chiar a oprit o conferință de presă în momentul în care a fost întrebat de unul din reporterii ziarului Incomod dacă primăria Ploiești mai are director economic, luând în considerare faptul că în această perioadă se lucrează la bugetul public pentru anul 2018, dar Dobre a refuzat să răspundă, spunând că problema nu face subiectul conferinței de presă.

- Reclamă -

Totuși, dacă informațiile despre schimbarea celor doi se vor dovedi reale, acest lucru spune multe despre capacitatea primarului Adrian Dobre de a lua decizii pe termen lung. Atât Boștină, cât și Herția, au fost aduși în primăria Ploiești anul trecut, Boștină chiar spre final de an. Deși au fost aduși cu girul primarului Adrian Dobre (despre Herția reamintim că a fost propunerea consilierului primarului Eugen Prună, pentru care city-managerul Teodora Marin și-a dat acordul), la scurt timp după numirile în funcție au intrat în conflict cu edilul-șef Dobre.

 

Potrivit surselor amintite mai sus, primarul Adrian Dobre ia în considerare să-l schimbe pe Boștină în urma scandalului de la TCE, operatorul public de transport în comun, după ce la o ședință de Consiliu Local, pe tema TCE, Viorel Boștină le-a spus consilierilor că plata către operatorul de transport nu necesita viză CFPP și că poate fi făcută din dispoziția primarului. Acest lucru nu i-ar fi convenit edilului-șef, care se pare că nu dorea să-și asume întreaga răspundere pentru plata către TCE, de unde și insistențele ca proiectul să fie trecut prin Consiliul Local.

- Reclamă -

Citește și: SURSE. Directorul economic Viorel Boștină ar putea fi schimbat din funcție

Viorel Boștină, pentru a evita la rândul său asumarea responsabilității pentru plata către TCE, a intrat în concediu medical, dar cu toate acestea venea la birou, spun angajații, folosindu-se de medical doar dacă cineva îi cerea să rezolve problema TCE.

Cât despre Cristina Herția, se pare că nici aceasta nu se mai află în grațiile primarului Adrian Dobre, după cum a sugerat și viceprimarul Cristian Ganea într-o declarație pe care a dat-o ziarului Incomod, când vorbea despre oameni aduși de Dobre care acum sunt „aruncați” de colo-colo, dând-o exemplu în acest sens și pe șefa de la Urbanism.

Citește și: Viceprimarul Cristian Ganea lansează acuzații la adresa conducerii primăriei Ploiești: “organigrama să rămână așa cum este și să punem oamenii să muncească”

- Reclamă -

Asta deși la scurt timp după ce a adus-o pe Herția, atunci când mai mulți angajați o criticau pentru felul în care conducerea Direcția, în replică Dobre a atacat redacția ziarului Incomod.

În luna mai a anului trecut, mai mulți angajați de la Urbanism spuneau că Herția vrea să-i dea afară pe cei care nu-i ascultă ordinele și că oameni se simt „vânați”. Detalii aici!

 - Ziarul INCOMODLa scurt timp de la acest incident, în loc să ofere un punct de vedere obiectiv despre situația vehiculată, primarul Dobre a ales să atace publicația Incomod, care scrisese despre nemulțumirile angajaților Direcției de Urbanism. Printr-o postare pe Facebook, Dobre îi lua apărarea lui Herția și ataca ziarul Incomod (foto dreapta).

De altfel, este o practică obișnuită pentru primarul Adrian Dobre să nu răspundă solicitărilor ziarului Incomod sau să încerce să împiedice documentarea anchetelor jurnaliștilor noștri.

Citește și: Primarul Adrian Dobre nu răspunde solicitărilor ziarului Incomod

Cât despre sucirile de moment ale primarului Adrian Dobre, merită reamintită și atitudinea edilului-șef față de Donald Constantin. Când acesta din urmă era director SGU și vicepreședinte PSD Ploiești, Dobre spunea despre Donald Constantin că este un incompetent și că ar trebui să își dea demisia. La numai o lună de la acest moment, brusc Donald Constantin devenise în ochii lui Dobre un „om de calitate, corect”. Ce se schimbase? Constantin demisionase din PSD și se înscrisese în PNL, partidul primarului. Mai mult decât atât, când a fost înlăturat de la conducerea SGU, Constantin nu a fost uitat de colegul de partid Dobre, care l-a angajat ca și consilier personal și l-a detașat director la Parcul Municipal Vest.

Dar de unde ura primarului Adrian Dobre pentru ziarul Incomod?! Publicația noastră a demascat de-a lungul timpului mai multe ilegalități și nereguli din cadrul primăriei conduse de Dobre. Este și cazul documentării jurnalistice care a dovedit că depozitul construit de societatea Kober în Ploiești era ilegal (detalii aici).

Un alt exemplu este publicarea de către ziarul nostru a informației că Ploieștiul a ratat obținerea de fonduri de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Din cauza incompetenței sau a nepăsării conducerii primăriei Ploiești, Ploieștiul a fost singura localitate din județ care nu a primit fonduri prin acest program, pentru că documentația nu a ajuns în timp util la minister, deși era gata cu zile întregi înainte de termenul limită. În condițiile în care bugetul primăriei Ploiești este și așa strâmtorat, să reușești să ratezi ultima sursă de finanțare pentru proiecte a fost o lovitură dură de imagine pentru primăria condusă de Dobre, care ar fi dorit probabil ca acest lucru să nu iasă la iveală.

De altfel, citat recent într-o instanță de judecată, fiind martor într-un dosar de trafic de influență, Dobre nu a ratat momentul să spună despre ziarul Incomod că este ziar de scandal, deși nu avea nicio legătură cu obiectul cauzei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut