fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

30 de localități din Prahova ar putea beneficia de Wi-Fi GRATUIT

Citește Și

- Reclamă -
Aproape 30 de localități din Prahova, orașe și comune, s-au înregistrat, deja, pe portalul WiFi4EU, pentru a participa la proiectul prin care Uniunea Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la internet wireless pentru toţi cetăţenii şi vizitatori în spaţiile publice, cum ar fi parcuri, piaţete, instituţii publice, librării, centre de sănătate şi muzee.

Peste 10.000 de municipalități s-au înscris deja în portalul #WiFi4EU, pt finanțarea punctelor de acces public și gratuit la internet. Este vorba și despre mai multe administrații locale din România.

Din 20 martie, de la începerea înscrierilor, și până în prezent, 28 de orașe și comune din Prahova și-au exprimat intenția de a participa la acest proiect: Ploieşti, Azuga, Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Breaza, Buşteni, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlaţi, Adunaţi, Albeşti-Paleologu, Ariceştii Rahtivani, Balta Doamnei, Bucov, Cocorăştii Colț, Colceag, Cornu, Dumbrăveşti, Gorgota, Gornet-Cricov, Poiana Câmpina, Poseşti, Predeal-Sărari, Proviţa de Jos, Râfov, Teişani și Vadu Săpat.

- Reclamă -
Lista completă a localităților din țară o găsiți AICI.

Primele cereri de finanţare vor putea fi depuse, începând cu mijlocul lunii mai a acestui an, iar localităţile înregistrate vor putea solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WIFI4EU, ce vor fi distribuite pe baza principiului „primul sosit, primul servit, precizează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Comisia va anunța cele 1.000 de localități care vor primi finanțare în această primă etapă, asigurându-se un echilibru geografic; fiecare țară participantă va primi cel puțin 15 bonuri valorice. Localitățile vor putea utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în anumite centre ale vieții publice locale pe care le-au ales în acest sens. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități. Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

În următorii doi ani vor mai exista încă patru oportunități de depunere a cererilor de finanțare în cadrul WiFi4EU. Până în 2020, din bugetul UE vor fi alocate fonduri de 120 de milioane de euro pentru finanţarea echipamentelor necesare furnizării de servicii WiFi publice gratuite, în aproximativ 8.000 de localităţi din toate statele membre, din Norvegia şi Islanda, potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

- Reclamă -

sursa: telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

PODCAST Cred tinerii tot ce văd pe internet?!

În zilele noastre găsim pe internet informații a căror corectitudine este greu de verificat. Nu de puține ori, ceea...
Sari la conținut