fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Primăria comunei Brazi oferă ajutor financiar cuplurilor de tineri care vor să facă fertilizare in vitro

Citește Și

- Reclamă -

Primăria comunei Brazi oferă ajutor financiar cuplurilor de tineri care vor să devină părinți, dar nu pot avea copii din cauze medicale. Tinerii pot obține banii dacă vor dovedi cu acte medicale că au trecut prin toate procedurile fără succes, iar ultima soluție este fertilizarea in vitro.

Aleșii locali din comuna prahoveană Brazi au decis printr-o Hotărâre de Consiliu să acorde sprijin financiar cuplurilor de tineri care, din cauze medicale, nu pot avea copii pe cale naturală. Astfel, fiecare tânără familie va primi suma de 10.800 de lei pentru a-și putea permite procedurile pentru fertilizare in vitro.

- Reclamă -

Pentru a obține banii de la Primăria Brazi, tinerii care vor să devină părinți trebuie să aibă domiciliul în Brazi de cel puțin zece ani. Pentru a deveni eligibil, cuplul trebuie să aducă un set de documente medicale prin care să dovedească indicațiile medicale precise pentru acest tip de tratament.

”Ne îngrijorează numărul mic de nașteri care se înregistrează la noi în comună. Acesta a fost motivul pentru care am decis să stimulăm cuplurile tinere cu ajutoare financiare. Pentru că de la un an la altul scade numărul de nou născuți, în comuna Brazi au fost desființate aproximativ patru clase din ciclul primar și gimnazial”, a declarat Radu Leonaș, edilul comunei Brazi.

Conform Hotărârii de Consiliu Local, aprobată în luna mai și care a intrat în vigoare începând cu data de 1 iulie 2018, cuplurile infertile care au indicație pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, după epuizarea celorlalte metode, pot primi ajutor financiar din partea primăriei în valoare de 10.800 de lei pentru o singură procedură de fertilizare. Sprijinul financiar se acordă în trei tranșe egale a câte 3.600 de lei, în baza unor scrisori medicale în care să fie precizată exact procedura medicală pentru care se solicită banii.

- Reclamă -

Tot în Brazi, din august 2017, cuplurile care s-au căsătorit și care au domiciliul de cel puțin zece ani în comună au primit câte 1.500 de lei din partea administrației locale în ziua nunții, iar pentru fiecare copil născut au primit câte 2.500 de lei. Anul trecut 38 de cupluri care s-au căsătorit şi care locuiesc în comuna Brazi au beneficiat de acest ajutor, iar în acest an, deja 32 de tinere familii au depus dosarele pentru ”prima de căsătorie”.

Şi femeile gravide care fac parte din familii cu venit net lunar pe membru de familie mai mic decât salariul mediu pe economie vor primi în perioada sarcinii un ajutor financiar de 2.000 de lei în două tranşe. Aceşti bani vor putea fi cheltuiţi exclusiv pe analize medicale specifice perioadei de sarcină.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut