fbpx
marți, mai 7, 2024
spot_img

DSP Prahova va lua probe din grădinița unde învăța copilul de doi ani care a murit din cauza meningitei. Raportul autopsiei arată că boala nu este contagioasă

Citește Și

- Reclamă -

DSP Prahova va lua probe din grădinița unde învăța copilul de doi ani și patru luni care a murit duminică, 14 octombrie, din cauza meningitei! Cu toate acestea, Aurora Arieșanu, directorul unităților de învățământ din Sinaia, a explicat că este vorba doar de o măsură de precauție, întrucât boala băiețelului care a murit nu este contagioasă.

Aurora Arieșanu a declarat pentru ziarul Incomod că a primit raportul autopsiei băiețelului de doar doi ani și patru luni și că, potrivit acestuia, copilul a fost răpus de o meningită bacteriană, nefiind vorba de o boală virală, aceasta fiind netransmisibilă și se bănuiește că băiețelul a luat bacteria când a fost la mare cu părinții, în vară.

- Reclamă -

Băiețelul a avut probleme medicale de mic, având probabil o imunitate mai scăzută. În ultima lună băiețelul s-a tot simțit rău și a fost la spital în repetate rânduri, a mai declarat directorul unităților de învățământ, care ne-a spus și că un alt copil de la aceeași grădiniță este la un spital din București, dar tot cu o boală bacteriană. Cel de-al doilea băiețel a contactat o bacterie care i-a provocat apă la plămâni și inițial a fost internat la Spitalul Cantacuzino, dar cum stăteau câte trei copii într-un pat părinții au decis să-l transfere la Institutul Național de Boli Infecțioase Balș.

Părinții celorlalți copii au fost foarte afectați de decesul băiețelului care a făcut meningită și, speriați, nu și-au mai dus copiii la grădiniță. Aurora Arieșanu a explicat că luni, 15 octombrie, 35 de copii din cei 95 înscriși nu au fost aduși la grădiniță, așa că a luat decizia de a organiza o întâlnire cu părinții în care le-a explicat că boala nu este contagioasă, fiind de natură bacteriană. Au fost prezenți 65 de părinți la întâlnire, iar astăzi, 17 octombrie, copiii s-au întors la grădiniță, lipsind doar 17 dintre ei, din cauza unor răceli normale.

Aurora Arieșanu a explicat că deși legea nu îi impune, lunar se iau probe din grădiniță pentru a se asigura că sănătatea copiilor nu este pusă în pericol. Deși diagnosticul arată o boală necontagioasă, ca o măsură de precauție, a solicitat DSP să ia probe din toate colțurile grădiniței, iar astăzi o echipă va face acest lucru. În plus, directorul unităților de învățământ a mai precizat că jucăriile copiilor sunt dezinfectate zilnic, după terminarea programului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

FOTO Bărbat dat dispărut după 2 săptămâni de când a plecat de acasă

Un bărbat din Câmpina a fost dat dispărut la Poliție la două săptămâni după ce a plecat de acasă...
Sari la conținut