fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Au trecut fără să plătească. Ce riscă peste 100.000 de șoferi care n-au achitat taxa de pod de la Fetești

Citește Și

- Reclamă -

pod fetesti - Ziarul INCOMODPeste 100.000 de şoferi nu au plătit taxa de pod de la Feteşti. Asta, în doar două luni de când a fost implementat sistemul de plată prin SMS.

În perioada 30 aprilie – 29 iunie, prin stația de taxare de la Feteşti au trecut, pe benzile marcate „e-tarif”, peste 450.000 de autoturisme. Pentru 340.000, s-a constatat o plată efectuată în termenul legal.

- Reclamă -

Taxa nu figurează ca fiind plătită în cazul a 115.000 de autovehicule.

Există două motive: ori numărul de înmatriculare a fost detectat eronat, iar în urma corecției acestuia de către agentul constatator se regăsește o plată efectuată în termenul legal; ori pentru acel numar de înmatriculare nu a fost efectuată nicio plată, urmând a se încheia un proces verbal de constatare a contravenției.

Pe de altă parte, peste 389.000 de şoferi au ales să achite tariful de trecere la Stația de Taxare Fetești, utilizând porțile prevăzute cu bariere și agenți încasatori.

- Reclamă -

Cum și cât plătești prin SMS

Plătești înainte sau după trecerea pe pod, până maxim la ora 24 a zilei următoare trecerii. Faci plata în doi pași, prin trimiterea a două SMS-uri:

– Trimiți primul SMS care conține numărul de înmatriculare al autoturismului tău + categoria tarifară (4 categorii de autovehicule, conform indicațiilor de mai jos, din tabel). Exemplu text SMS: B54AJV 1

- Reclamă -

– Primești un mesaj conținând informații privind valoarea taxei de pod și valoarea totală a SMS-ului de comandă. În mesaj ți se solicită și confirmarea finală a comenzii, prin transmiterea, către același număr 7577, a unui SMS cu răspuns DA.

Plata prin SMS se face pentru o singură trecere.

Cum se face identificarea vehiculului și controlul plății

O serie de camere video ce permit recunoașterea automată a numărului de înmatriculare (ANPR) sunt poziționate în Agenția de Încasare, atât în punctul de intrare cât și la cel de ieșire. Camerele video ANPR identifică trecerea aplicând o marcă temporală și coordonatele GPS. Numărul înregistrat de camere la fiecare trecere este verificat în baza de date cu plăți a ANPR. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenție, urmând a fi întocmit un Proces Verbal de Constatare a Contravenției.

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum răspunde Bogdan Nica acuzațiilor lansate de Mihai Polițeanu

Mihai Polițeanu a anunțat în cadrul dezbaterii ziarului Incomod cu candidații la primăria Ploiești că va sesiza Agenția Națională...
Sari la conținut