fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Autorităţile din Burkina Faso vor să intre în Mali şi în Niger pentru a-l căuta pe românul răpit

Citește Și

- Reclamă -

burkina - Ziarul INCOMODAutorităţile din Burkina Faso intenţionează să intre în Mali şi în Niger pentru a-i căuta pe răpitorii unui agent de securitate român. Acesta a fost luat ostatic în urma unui atac la o mină din nord-estul ţării, a anunţat un ministru al acestei țări, scrie Mediafax.

Cinci persoane înarmate l-au răpit sâmbătă pe român după ce au atacat o patrulă de securitate pe care acesta o conducea, în apropierea minei de mangan din Tambao. Şoferul său şi un jandarm care le asigura protecţia au fost răniţi.

Mina, care se află în provincia Oudalan, în apropierea graniţelor cu Mali şi Niger, este exploatată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania omului de AFACERI român Frank Timiş.

- Reclamă -

Atacatorii au plecat spre graniţa cu Mali, potrivit unor oficiali din domeniul securităţii din cele două ţări.

„Operaţiunile de căutare continuă. Discutăm cu vecinii noştri Mali şi Niger pentru a obţine dreptul (de a intra) pe teritoriile lor, pentru a-i prinde pe răpitori”, a declarat un ministru din Burkina Faso.

Regimentul de Securitate Prezidenţială din Burkina Faso, un serviciu secret de elită specializat în operaţiuni antiteroriste, a fost trimis în Tambao pentru a sprijini detaşamentul armatei sosit sâmbătă, a afirmat un ofiţer militar.

- Reclamă -

Potrivit unui oficial din Ministerul Apărării din Mali, „dreptul de urmărire este recunoscut între Mali şi mai mulţi vecini ai săi, printre care Niger şi Burkina Faso. Deci, dacă este necesar, Burkina şi Niger pot exercita acest drept”, a precizat acesta, referindu-se la o prevedere legală conform căreia, în anumite circumstanţe, poliţia şi forţele de securitate din aceste ţări pot urmări infractori pe teritoriile statelor vecine.

Armata şi Guvernul au înfiinţat centre de criză separate pentru a încerca să găsească ostaticul, a afirmat un alt oficial militar. Potrivit unor localnici, forţele de securitate verifică intensiv vehiculele în oraşele din nordul ţării.

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut