Cetățenii comunei Lapoș au cerut ajutorul reporterilor noștri după ce au participat la stingerea unui incendiu de vegetație uscată, nefiind lăsați de polițiști să sune la 112, după cum susțineau aceștia. Evenimentul a avut loc pe 23 februarie, o tânără postând pe Facebook imagini de la fața locului însoțite de mesaje și comentarii în care aducea acuzații la adresa polițiștilor.

Detalii AICI.

Astăzi, Poliția Prahova a oferit un punct de vedere cu privire la situația descrisă în articolul nostru, susținând că incendiul a fost semnalat prin S.N.U.A.U. 112, la ora 18:28 și că polițiștii s-au deplasat la fața locului, însă incendiul a fost stins înainte ca agenții sau pompierii să ajungă la fața locului.

Cert este că la ora 19:08, potrivit fotografiei postată pe Facebook în timp real, focul încă ardea, ceea ce ne face să deducem că polițiștii nu au ajuns într-un timp chiar atât de scurt.

O altă situație care ridică semne de întrebare cu privire la răspunsul poliției este aceea că pompierii nu au fost solicitați să acționeze în Lapoș pentru lichidarea incendiului, potrivit reprezentanților ISU Prahova și fișei de eveniment a acestora din ultimele 24 de ore de atunci, lucru notat în articolul nostru din acea dată.

În continuare, IJP Prahova răspunde că polițiștii nu au interzis tinerei să apeleze 112, însă i-au adus la cunoștință că incendiul a fost deja semnalat printr-un apel, situație în care nu se mai justifică efectuarea unui nou apel.

În paralel, tânăra care a sesizat comportamentul polițiștilor cerea ajutor cetățenilor să vină la stingerea incendiului și totodată povestea cum agenții ”i-au adus la cunoștință”, amenințând-o cu sancțiuni și ulterior că va avea probleme.

Iată răspunsul Poliției Prahova:

raspuns incendiu Lapos (1)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here