fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Cod portocaliu de vânt puternic în Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt puternic pentru mai multe zone ale țării, inclusiv Prahova.

 - Ziarul INCOMOD

Pentru județul Prahova este în vigoare un cod portocaliu începând cu ora 08.00, până la ora 18.00, a transmis ANM.

Potrivit CNAIR, care avertizează șoferii, ANM a emis trei avertizări meteorologice:

  1. Cod galben de intensificări ale vântului și vijelii în cea mai mare parte a țării, valabil pentru perioada 1 aprilie, ora 20.00 – 2 aprilie, ora 08.00, în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania (jumătatea vestică) și Maramureș.

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

- Reclamă -

2. Cod galben de intensificări ale vântului și vijelii, valabil de la ora 08.00, pe data de 2 aprilie, până la ora 22.00. Este afectată întreaga țară și zona montană înaltă.

Vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h. Notă: În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp

3. Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, valabil de la ora 08.00 la ora 18.00. Zonele afectate sunt județele Satu Mare, Sălaj, Maramurel, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Botoșani, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 Km/h.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut