La nivelul județului Prahova, în data de 04 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1104 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și din evidența DSP-ului, au ieșit 212 persoane și au intrat alte 16. În carantină instituționalizată se mai află 28 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 117 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, șase au decedat, 72 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află, în continuare, internați trei pacienți, confirmați cu COVID-19.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de starea de alertă.

Astfel, pe parcursul zilei de 03 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate șapte societăți comerciale, legitimate 170 de persoane și aproape 100 de autoturisme au fost oprite în trafic în vederea efectuării verificărilor. De asemenea, au fost controlate și aproape 2000 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 44 de sancțiuni, în valoare de peste 23.000 lei.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here