fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Cum să creezi o mentalitate de învingător când joci poker

Citește Și

- Reclamă -

Psihologia este o componentă importantă în poker, iar starea mentală pe care o ai poate avea un impact major în evoluția ta. Ai nevoie de o mentalitate de învingător, orientată spre dezvoltare, pentru a avea succes în poker.

Componenta mentală a pokerului implică emoțiile, gândurile și convingerile pe care le ai. Cu mentalul potrivit, vei fi orientat spre câștig și vei face față suișurilor și coborâșurilor inerente din poker. Vei înțelege cum să gestionezi variația și presiunea. Iar mentalitatea sănătoasă te va ajuta să iei deciziile potrivite și îți va oferi încrederea, motivația și plăcerea să joci poker.

Având în vedere că pokerul este un joc în care acționezi pe baza unor informații incomplete, vor fi și momente în care vei greși. Nu poți să joci după un algoritm matematic, în care să iei anumite decizii pentru că „așa trebuie”. Câteodată vei juca după instinct, nu doar după probabilitățile matematice, având o serie de informații incomplete. 

- Reclamă -

Însă, pentru că nu ești un robot, vor fi și momente în care vei greși. Este ceva firesc, toți jucătorii trec prin asta. Însă modul în care treci peste acel eșec va face diferența. Jucătorii cu mentalitatea de învingător lasă eșecurile în urmă, în timp ce cei mai slabi se gândesc iar și iar la ce ar fi trebuit să facă în mâna respectivă.

O altă componentă a mentalității de învingător în poker este privirea imaginii de ansamblu. Când îți analizezi jocul, nu te raporta doar la ce ai făcut într-o anumită sesiune sau într-un turneu. Privește performanța ta generală pe o perioadă mai largă de timp. Și focusul trebuie să fie mai degrabă pe calitatea deciziilor pe care le-ai luat decât pe rezultatul final al unor mâini.

Cum să îți dezvolți mentalitatea de învingător în poker?

Mentalitatea de învingător în poker nu este ceva cu care te naști. Este ceva ce poți dobândi în timp, cu experiență, cu antrenament. Această mentalitate trebuie cultivată și exersată. Pentru a o dobândi, iată câteva sfaturi pe care le poți pune în practică:

- Reclamă -

Stabilește-ți obiective realiste și clare 

Prin intermediul lor vei putea să îți măsori nivelul, să vezi dacă ai progresat sau nu. Ele te vor motiva să îți duci jocul la un nivel superior. Nu este recomandat să îți setezi obiective financiare, ci mai degrabă unele prin care să îți crești rata de câștig cu un anumit procent pe o perioadă de timp determinată.

Analizează-ți mâinile și învață din greșeli 

Este important să îți analizezi mâinile după fiecare mână pentru a-ți da seama care sunt punctele tale forte și care sunt cele mai slabe. Astfel vei învăța prin propria experiență. Dacă preferi să accesezi jocuri de poker pe platformele autorizate de ONJN, ai la dispoziție soft-uri care fac fix acest lucru și reprezintă niște instrumente utile pe care merită să le folosești.

Încearcă să primești feedback din partea altor jucători 

Este bine să te împrietenești cu jucători buni și experimentați pentru a obține un punct de vedere neutru asupra jocului tău. Acceptă părerile sincere ale oamenilor și încearcă să îți dai seama care sunt soluțiile potrivite pentru a-ți crește nivelul.

Gestionarea bugetului și controlarea emoțiilor

Te-ai putea întreba ce legătură există între mentalitate, buget și controlarea emoțiilor? Nu poți fi orientat spre succes în poker dacă nu știi să gestionezi fondul financiar pe care îl ai la dispoziție. Ce mentalitate ar fi aceea în care joci haotic, în care îți riști tot bugetul într-o singură sesiune? Una foarte proastă. Caută echilibrul, atât din punct de vedere financiar, dar și emoțional. Dacă nu reușești să îți controlezi emoțiile când joci poker, ai șanse foarte mici de câștig, deoarece te vei lăsa afectat de momentele mai puțin faste.

- Reclamă -

Studiază jocul

O altă componentă importantă a mentalității de învingător este studiul. Dacă crezi că în poker ai întotdeauna ceva de învățat, înseamnă că ești deja pe drumul cel bun. Și dacă ți se pare că știi deja toate tainele pokerului, mai mult ca sigur jocul te va surprinde la un moment dat. Chiar și jucătorii mari, cu rezultate la cele mai importante turnee din lume, afirmă că acordă o importanță majoră studiului în continuare. Asta deoarece jocul este în continuă schimbare. Apar strategii noi, apar jucători noi de la care au de învățat. Nimeni nu s-a născut învățat și e greu de spus că vei ajunge vreodată în punctul în care știi absolut tot despre poker.

(P)

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut