fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Cum și când se face dezinsecție și combatere căpușe în Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social in Mun. Ploiesti, Str. Penes Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, tel. 0244/517610, in baza contractului subsecvent nr. 8847/09.05.2024, va aduce la cunostinta ca in perioada 01-30 IUNIE 2024 se vor executa servicii de dezinsectie si combatere capuse in Municipiului Ploiesti, astfel:

– servicii de dezinsectie combatere tantari si capuse in spatiile verzi, parcuri apartinand domeniului public si privat, in intervalul orar 05.30 – 10.30;

- Reclamă -

– servicii de dezinsectie combatere tantari in spatiile deschise din domeniul public precum si spatiile deschise apartinand persoanelor fizice si juridice de pe aliniamentele stradale, in intervalul orar 21.30-04.30;

Produsele utilizate in activitatea de dezinsectie sunt:

Produsele insecticide utilizate sunt:

- Reclamă -

Ø   Cymina Super, Aviz nr. 5667BIO/18/12.24 avand substanta activa cypermethrin, folosit pentru combaterea insectelor adulte.

Produsul se utilizeaza astfel:

  • 50 ml produs in 3 litri apa/solvent pentru o suprafata de 10000 mp.

Ø  Parainsect CE, Aviz nr. 5126BIO/18/12.24 avand substanta activa permethrin, folosit pentru combaterea insectelor adulte.

Produsul se utilizeaza astfel:

- Reclamă -
  • 2 l produs in 100 litri apa/solvent pentru o suprafata de 10000 mp.

Ø    

Suplimentar pot fi utilizate si alte substante avizate de Ministerul Sanatatii, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsele mentionate se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umana de Ministerul Sanatatii.

Actiunile se desfasoara in conformitate cu prevederile OMS 119/2014 precum si cu recomandarile Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino, privind activitatile de dezinsectie la nivel comunitar.

Activitatile de dezinsectie sunt realizate de catre Primaria Municipiului Ploiesti prin S.C. CORAL IMPEX S.R.L..

In activitatea de dezinsectie se vor utiliza utilaje portabile si autopurtate.

Pentru ca activitatile de dezinsectie sa fie eficiente, acestea trebuie efectuate in mod unitar, la nivelul intregii localitati, atat pe domeniul public, cat si privat.

In acest sens, facem apel catre cetateni, asociatii de locatari/proprietari, agenti economici si institutii publice sa efectueze activitatile de dezinsectie pe proprietati, in cladiri si in subsolul blocurilor, concomitent cu actiunea municipalitatii.

In cazul in care conditiile meteorologice vor impiedica desfasurarea acestor actiuni, perioada de efectuare a activitatilor de dezinsectie va fi prelungita.

Masuri de prim ajutor specifice insecticidului utilizat Cymina Super:

In caz de inhalare: Se va ieşi la aer curat in caz de inhalare accidentala de vapori sau de produsi de descompunere. Este necesara respiratia artificiala sau oxigen. Se va anunţa imediat un medic sau spitalul de urgenţă.

In cazul contactului cu pielea: Indepartati imbracamintea contaminata. Se clateste pielea cu un dus. Se solicita sfat sau atentie medicala. Se spala hainele contaminate inainte de a le folosi din nou.

In cazul contactului cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există, spalati cu multa apa timp de cel putin 15 minute tinand pleoapele deschise. Se va acorda asistenţă medicală dacă iritaţia persistă.

In cazul ingerarii: Solicitati imediat sfat sau atentie medicala. Nu provocati voma. Nu administrati nimic care nu este autorizat in mod explicit de un medic.

Masuri de prim ajutor specifice insecticidului utilizat Parainsect CE:

Inhalare: Duceti subiectul la aer curat. Daca respiratia se opreste, faceti respiratie artificiala. Sunati imediat un medic.

Contactul cu pielea: Scoateti hainele contaminate.Se va face imediat dus. Spalati hainele contaminate inainte de a le utiliza.

Contactul cu ochii: Se va clăti imediat şi din abundenţă cu apă, inclusiv sub pleoape, timp de cel puţin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă există. Consultati un medic daca problema persista. 

Ingerare: Sunati imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrati nimic care nu este autorizat in mod expres de medicul dumneavoastra.

              Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra in raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor să țină ferestrele închise în perioada 07-25.05.2024 , intervalul orar 05:30-10:30.

Pentru posesorii de albine – va rugam ca, in perioada mentionata sa luati toate masurile care se impun in vederea protejarii familiilor de albine din municipiu, in caz contrar, Primaria Municipiului Ploiesti si S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

Pentru informatii suplimentare sau mai multe detalii va stam la dispozitie la nr. de telefon 0244-517610 sau e-mail: [email protected]

Sursa: comunicat Coral Impex SRL

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...