calin popescu tariceanu3
Denunțătorul lui Tăriceanu în dosarul în care președintele Senatului este cercetat pentru luare de mită ar fi Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanțe.

 

Fostul ministru ar fi furnizat aceste informații pentru a beneficia de o reducere a pedepsei.

Fujitsu Siemens Computers Gmbh Austria ar fi, potrivit unor surse judiciare, firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit, indirect, pe Călin Popescu Tăriceanu, cu 800.000 dolari, potrivit G4Media.

DNA a comunicat oficial că ar fi primit foloase, folosite pentru campania electorală, însumând 800.000 de dolari, de la o firma austriacă, fără a o nominaliza, însă Fujitsu Siemens Computers Gmbh Austria este firma care a distribuit licențele Microsoft în România, arată sursa citată.

Numele societatii apărea și în dosarul Microsoft, în care fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar printre denunțători era fostul șef al Fujitsu Siemens în România, Claudiu Florică.

 

Între timp, Tăriceanu și-a anulat participarea la Congresul european ALDE, care are loc în Spania.

Procurorii DNA au cerut camerei superioare a Parlamentului să aprobe urmărirea penală a preşedintelui Senatului, pentru fapte pe care Tăriceanu le-ar fi comis când era premier.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here