fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Excursionişti de profesie pe banii Primăriei Ploieşti

Citește Și

- Reclamă -

Update:

Primarul Adrian Dobre a declarat că: „Sunt la plecați la ateliere de lucru pe ideea Smart City și prezentări de exemple de bune practici și același lucru au făcut și în deplasarea din Germania”.

- Reclamă -

Știre inițială:

O delegaţie a Primăriei Ploieşti formată din Eugen Prună, consilierul primarului Adrian Dobre, directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale, Dana Croitoru, dar şi Milena Perpelea, șef serviciu Primăria Ploieşti, se află în aceste zile în Croația. Asta după ce, la sfârşitul lunii trecute, aceleași persoane au fost într-o scurtă excursie, tot pe banii municipalităţii, în Germania.

Teoretic, deplasările delegaţiei Primăriei Ploieşti au ca scop implementarea unor proiecte pe fonduri europene, practic, până în prezent, nu s-a comunicat oficial scopul celor două vizite.

- Reclamă -

Conform surselor deprahova.ro din delegaţie trebuia să facă parte şi city managerul Ploieştiului, Teodora Marin. Cu toate că i s-au plătit toate cheltuielile în ceea ce priveşte transportul şi cazarea, aceasta a anunţat pe ultima sută de metri că nu-i mai poate însoţi pe cei trei în Croația şi că îşi va lua câteva zile de concediu de odihnă.

Reporterii ziarului Incomod au sunat-o pe Teodora Marin pentru un punct de vedere, dar aceasta nu a răspuns la telefon.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-tiparita/dezvaluiri5/turistii-banilor-publicidirectorii-primariei-ploiesti-mai-mult-pe-afara-decat-acasa-00746
    Nu de puţine ori am auzit că directorii Primăriei Ploieşti se plâng că salariile lor nu sunt dintre cele mai mari. Chiar dacă veniturile oficiale ale acestora nu depăşesc 4000 lei pe lună, directorii se bucură şi de cursuri şi evenimente în străinătate, evident pe bani publici. În doi ani, din bugetul Ploieştiului au fost cheltuite 400 de milioane de lei vechi pentru deplasările funcţionarilor, şefilor şi ale conducerii Primăriei Ploieşti.

    Între 26.02 – 01.03.2007 Coziana Georgescu, directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale a fost plecată în Franţa, la Strasbourg pentru o întâlnire de lucru în cadrul „Clubului de Strasbourg”, cu participarea marilor oraşe membre pentru constituirea Consorţiului în vederea conlucrării la negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru noul proiect din cadrul iniţiativei Civitas Plus. doar această deplasare a costat 2968,82 lei. Georgescu a fost însoţită de Milena Perpelea, şef Serviciu Proiecte Europene, pentru care s-a cheltuit 2765,53 lei. Cele două au mai fost plecate în perioada 17 – 22.04 2007, în Belgia, Bruxelles la o întâlnire în cadrul „Clubului de la Strasbourg”, cea de-a doua sesiune de lucru a partenerilor proiectului Ecomobile din cadrul iniţiativei Civias Plus; prima întâlnire de negocieri cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru definirea pachetelor de lucru şi a măsurilor demonstrative. Această deplasare a costat 1036,21 lei pentru Georgescu şi 536,12 lei pentru Pepelea. Şi aici diferenţele de costuri au fost explicate prin aceea că pe numele uneia dintre persoanele din grup au fost trecute şi alte cheltuieli necesare acolo.

    http://www.observatorulph.ro/administratie/63366-scandal-monstru-la-primaria-ploiesti-managerii-de-proiecte-au-plecat-in-anglia
    Scandalul s-ar fi declanșat, spun sursele noastre, ieri, în timp ce pe șantierele derulate cu fonduri europene au ajuns reprezentanții ADR Muntenia. Poate că totul ar fi trecut cu vederea, numai că, în momentul vizitei, spun aceleași surse, „oaspeții” au dorit să stea de vorbă cu managerii de proiecte, care însă erau plecați în … Anglia.
    Vizita a fost efectuată de către reprezentanții Direcției Organism Intermediar ADR Muntenia. Verificările au vizat strict lucrările de la liniile de tramvai 102. Ofițerii de contract au dorit să discute cu managerii de proiecte… Așa s-a aflat că trei reprezentante ale Primăriei Ploiești au plecat în Anglia, diurna fiind suportată tot de municipalitate. Poate că despre acest aspect nu s-ar fi aflat nimic dacă ieri, înainte de ședință, spiritele nu se agitau, pe motiv că singura sală unde exista posibilitatea să aibă loc discuțiile era în biroul Ancăi Agapie. Însă city-managerul lipsea…
    Pe lista persoanelor care efectuează deplasarea figurează Milena Perpelea, care este manager de proiect la Parcul municipal Vest, directorul interimar al Direcției Tehnice Mădălina Crăciun, responsabil tehnic la proiectul referitor la Parcul Municipal Vest, dar și la Centrul de excelență în afaceri pentru tineri întreprinzători, precum și actualul city-manager al Ploieștiului, Anca Agapie, manager proiect la Centrul de excelență în afaceri pentru tineri întreprinzător.
    Totodată, Mădălina Crăciun este manager la proiectul care vizează înlocuirea tâmplăriei la CN I.L. Caragiale, iar Anca Agapie este manager de proiect pentru „Reabilitarea blocurilor”, dar și pentru proiectul care viza „Schimbare destinație din cazarmă în cămin de bătrâni”.
    Ce se întâmplă cu proiectele sus-numite? Ei bine, la finele anului 2015 ar fi trebuit finalizate. Numai că nu s-a întâmplat acest lucru. Prin act adițional, termenul de finalizare al lucrărilor s-a prelungit până la 30 iunie, lucrările fiind continuate cu bani din bugetul local.
    Primarul interimar al Ploieștiului, Cristian Ganea, a confirmat pentru observatorulph.ro faptul că cele trei persoane care sunt angajate și ale primăriei, dar dețin și calitatea de manager ori responsabil de proiecte cu fonduri europene sunt plecate în Anglia. Cât privește scopul deplasării, momentan sunt prea multe ședințe la primărie pentru a avea răspuns și la această întrebare.

    http://www.observatorulph.ro/administratie/60225-primaria-a-pierdut-fondurile-europene-pentru-reabilitarea-termica-a-blocurilor-din-ploiesti-cine-raspunde

    Reabilitarea termică a blocurilor de pe Bd-ul Republicii din Ploiești a fost începută din fonduri europene și se va finaliza cu bani de la bugetul local. De vină este Primăria Ploiești, care nu a respectat termenul impus de UE, 31 decembrie 2015. Gaura la bugetul local: peste 2.000.000 lei!
    Se pierd 219.264 lei din fonduri europene
    Consilierii locali au votat aseară proiectul prin care se aprobă data de 31.05.2016, ca dată limită de finalizare a proiectului ”Reabilitare termica blocuri in Municipiul Ploiești bloc 13B1, 13B2, b-dul Republicii nr. 108”.
    Asta înseamncă că finalizarea lucrărilor începute pe fonduri europene se va deconta de la bugetul loca. Vorbim de o sumă estimată la 219.264,81 lei, care a fost introdusă în bugetul local al municipiului Ploiesti pe anul 2016. Din valoarea estimata, valoarea ce le revine asociatiilor de proprietari este de 20%, conform Contract nr. 16405/12.09.2014 si HCL nr.180/28.05.2014.
    Cum s-a ajuns aici?
    În expunerea de motive, reprezentanții Primăriei Ploiești susțin că lucrările de execuție nu au fost finalizate până la data 31.12.2015 datorita faptului ca perioada de evaluare a ofertelor a fost prelungită din cauza volumului mare și complexității documentelor depuse în cadrul ofertelor, precum și a necesității solicitării de clarificări asupra documentelor de calificare și propunerilor tehnico-financiare prezentate de ofertanți. Astfel, contractul de execuție a lucrărilor, nr. 15487/06.08.2015, a fost semnat in luna 7 de implementare a proiectului, având ca termen de execuție a lucrărilor 5 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Așadar, suma necesară finalizării proiectului devenită neeligibilă, cu o valoare estimată de 219.264,81 lei trebuie să fie suportată integral de către beneficiar, respectiv municipiul Ploiești, din surse proprii și este corespunzătoare exclusiv activităților ce nu au fost finalizate în perioada de eligibilitate a cheltuielilor.
    Cine ar trebui să răspundă
    Unitatea de implementare a proiectului este alăcturită din:
    Milena Perpelea
    Teodora Buldan
    Mariana Stochita
    Carmen Radu
    Dibu Agripina
    Simona Albu
    Aceeași decizie, aprobarea datei de 31.05.2016, ca dată limită de finalizare, s-a luat și în cazul proiectului „Reabilitare termica blocuri in municipiul Ploiesti bloc 14A, b-dul Republicii nr. 114; bloc 14B1 – 14B2, b-dul Republicii, nr. 114; bloc 14C, b-dul Republicii, nr. 112”
    Se pierd 536.437 lei din fonduri europene

    justificarea Primăriei Ploiești: „lucrările de execuție nu au fost finalizate până la data 31.12.2015 datorita faptului ca perioada de evaluare a ofertelor a fost prelungită din cauza volumului mare și complexității documentelor depuse în cadrul ofertelor, precum și a necesității solicitării de clarificări asupra documentelor de calificare și propunerilor tehnico-financiare prezentate de ofertanți. Astfel, contractul de execuție a lucrărilor, nr. nr. 15486/06.08.2015, a fost semnat in luna 7 de implementare a proiectului, având ca termen de execuție a lucrărilor 5 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Suma necesară finalizării proiectului devenită neeligibilă, cu o valoare estimată de 536.437,39 lei trebuie să fie suportată integral de către beneficiar, respectiv municipiul Ploiești, din surse proprii și este corespunzătoare exclusiv activităților ce nu au fost finalizate în perioada de eligibilitate a cheltuielilor”.
    Aici, Unitatea de implementare a proiectului are următoarea componență:
    Anca Agapie
    Milena Perpelea
    Razvan Farcas
    Mariana Calota
    Elena Vasile
    Laura Ionita
    Se pierd 1.400.000 lei din fonduri europene
    Totodată s-a aprobat data de 30.06.2016, ca dată limită de finalizare a proiectului „REABILITARE TERMICA BLOCURI IN MUNICIPIUL PLOIESTI BLOC 9B1B2 STR. BANESTI NR. 3, BLOC 9C STR. BANESTI NR. 1, BLOC 9D1D2 B-DUL REPUBLICII NR. 181, BLOC 9E STR. SINAII NR.2.
    Primăria justifică deciia astfel: „lucrările de executie nu au fost finalizate până la data 31.12.2015 din cauza necesitatii efectuarii unor expertize tehnice ce nu au putut fi prevazute la data semnarii contractului. Astfel, contractul de executie a lucrărilor, nr. 16437/24.08.2015, a fost semnat in luna 4 de implementare a proiectului, având ca termen de executie a lucrărilor 3 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Suma necesară finalizării proiectului devenită neeligibilă, cu o valoare estimată de 1.400.000 lei trebuie să fie suportată integral de către beneficiar, respectiv municipiul Ploiesti, din surse proprii si este corespunzătoare exclusiv activitătilor ce nu au fost finalizate în perioada de eligibilitate a cheltuielilor”.
    Lucările au fost monitorizate de următorii angajați ai Primăriei Ploiești, care fac parte din Unitatea de implementare a proiectului
    Mihaela Oprea
    Alexandra Staicu
    Razvan Farcas
    Anamaria Tanase
    Laura Nicodim
    Simona Albu

    http://www.telegrama.ro/administratie/item/53771-viceprimarul-ganea-pleaca-in-austria,-la-un-forum-economic-privind-transportul-electric.html
    Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, pleacă la Velden, oraş turistic aflat în sudul Austriei, pentru a participa la Forumul Economic pentru Europa Centrală şi de Est, dedicat transportului electric. Acesta va fi însoţit de Milena Perpelea, şeful Serviciului Relaţii Internaţionale din cadrul Primăriei Ploieşti. Deplasarea va fi efectuată în perioada 28 -30 septembrie, urmând ca cei doi să beneficieze de diurnă din bugetul local.
    Viceprimarul Ganea se va întâlni cu reprezentanţi din Europa din domeniul economic şi al transporturilor. Cel mai important eveniment pentru Ploieşti va fi întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor locale din Bolzano (Italia) şi Klagenfurt (Austria) pentru a pune bazele colaborării îb cadrul unui parteneriat în cadrul Programului Orizont 2020, privind atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea transportului public electric.
    În august o delegaţie austriacă a fost prezentă la Primăria Ploieşti pentru a pune la punct primele etape ale unui parteneriat cu finanţare europeană care îşi propune modernizarea transportului public de persoane prin promovarea autobuzelor electrice autonome. În partenriat mai sunt prinse şi alte două oraşe europene, Klagenfurt (din Austria) şi Bolzano (Italia).
    Valoarea totală a proiectului ar putea ajunge şi la suma de aproximativ 15 milioane de euro.
    Este vorba de un proiect pilot care oferă posibilitatea de a crea o linie de transport electric sau pe hidrogen pe lungimi mai mici. „Orizont 2020“ este un nou program de finanţare pentru cercetare şi inovare la nivelul Uniunii Europene.
    Povestea este ciudată mai ales că TCE şi Primăria Ploieşti nu au bani să cumpere măcar un autobuz nou clasic însă ar putea să obţină prin acest program autobuze electrice moderne şi mult mai scumpe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

RO-ALERT: Urs semnalat în comuna Cornu

A fost transmis mesaj RO-ALERT in comuna Cornu, sat Cornu de Jos, pentru avertizarea populaţiei cu privire la prezența...
Sari la conținut