Aproximativ 200 de magistraţi au protestat duminică, în faţa Curţii de Apel Bucureşti. Magistrații au afișat pancarte cu “CSM nu are rol decorativ” și “Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia”.

Printre magistrații prezenți au fost nume grele din justiție: Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la închisoare, și Alexandra Lăncrăjan, procuroarea care îl anchetează pe Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum, anunță stiripesurse.ro..

“Încercăm să atragem atenţia Guvernului şi Parlamentului că justiţia este o putere independentă şi aşa trebuie să rămână. Din păcate, în ultimul an, s-au promovat proiecte de acte normative care încalcă standarde internaţionale, este vorba de mai multe avize ale Comisiei de la Veneţia, cu privire la independenţa, imparţialitatea şi integritatea justiţiei. Practic, justiţia română este considerată a fi sub asalt în momentul de faţă. Politicienii ar trebui să înceteze orice atac referitor la statul paralel şi orice persoană care are semnale, informaţii despre abuzuri comise de magistraţi nu are decât să sesizeze Inspecţia Judiciară sau Parchetul General”, a declarat unul dintre protestatari, judecătorul Cristi Danileţ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here