fbpx
joi, iunie 1, 2023

Măsurile Guvernării PSD – ALDE scumpesc creditele imobiliare

Citește Și

- Advertisement -

Semnal de alarmă tras de la Bruxelles cu privire la situaţia economică a României. Un europarlamentar aduce critici dure guvernării PSD-ALDE şi susţine că măsurile din ultima perioadă îşi pun amprenta pe credite. Siegfried Mureşan susţine într-o postare pe Facebook că toate creşterile anunţate de Guvern sunt nesustenabile, iar creşterea ratei inflaţiei aduce de la sine si creşterea dobânzii la creditele ipotecare.

„Măsurile Guvernării PSD – ALDE din ultimele luni, prin care au încurajat consumul cu prețul tăierii investițiilor și al creșterii deficitului, încep deja să-i ardă la buzunar pe români și duc la creșterea dobânzilor pentru creditele imobiliare din cauza inflației bruște pe care o generează.

- Advertisement -

Guvernul României funcționează după dictonul „dăm cu o mână, luăm cu două”. Actualul guvern a triplat deficitul bugetar și a tăiat investițiile publice pentru a cheltui toți banii pe măsuri de încurajare a consumului (creșterea bruscă a salariului minim pe economie, creșterea salariilor din sectorul bugetar, tăierea TVA etc.). Aceste măsuri, cumulate, sunt nesustenabile pe termen mediu și lung și deja au început să apară primele efecte secundare ale economiei bazată strict pe consum: România a înregistrat în iulie 2017 o rată anuală a inflației de 1,4%. Într-o economie stabilă, 1,4% ar fi o rată bună, dar România vine după ani buni de inflație negativă urmați de o rată de 0,1%, iar creșterea ratei inflaței este mult prea bruscă. Cu atât mai mult cu cât datele Băncii Naționale ale României și ale Comisiei Europene publicate la început de an prognozează o rată a inflaței de 3% – 3,2% pentru 2018. Este foarte probabil, însă, ca inflația să crească și mai mult decât o estimează prognozele de la început de an. Guvernul a anunțat, luna trecută, că intenționează să crească acciza la combustibil cu 32 de bani / litru până la 1 octombrie 2017, iar o scumpire a combustibilului afectează direct prețul tuturor bunurilor și serviciilor, astfel că trebuie să ne așteptăm ca rata inflației în 2018 să sară de 3,5%. Aceste creșteri bruște nu vor face decât să scadă puterea de cumpărare a românilor, altfel spus, banii obținuți din creșterea salariilor dispar în creșterea inflației.”, susţine Siegfried Mureşan.

Citește mai departe pe www.stiripesurse.ro!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta