Fostul procuror-șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii de la Parchetul General. Marea lovitură pentru Onea este faptul că în timp ce este sub control judiciar acesta nu își poate exercita profesia.

Cel mai probabil, Lucian Onea va contesta măsura controlului judiciar în instanță.

De asemenea, Lucian Onea a solicitat recuzarea procurorului care îl anchetează la Parchetul General, Elena Iordache.

Surse judiciare susțin, pentru STIRIPESURSE.RO, că solicitarea lui Onea a fost respinsă, așa că Elena Iordache va fi cea care va ancheta cazul.

De asemena, procurorii Parchetului General l-au plasat, vineri, pe Mircea Negulescu sub control judiciar, după ce aceeași măsură a fost luată în cazul fostului șef DNA Ploiești, Lucian Onea. Mircea Negulescu a fost exclus din magistratură la începutul anului, a decis Secția pentru procurori a CSM, informează Mediafax.

Fostul procuror Mircea Negulescu a declarat, la ieșirea de la Parchetul General, că a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile, având interdicția de a profesa, dar că va contesta decizia, considerându-se nevinovat. El a fost exclus din magistratură la începutul anului de către Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, decizia putând fi contestată la instanța supremă.

sursa: stiripesurse.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here