Munții de gunoaie din Ploiești au ajuns subiect în presa națională! Libertatea.ro vorbește într-un reportaj despre discrepanțele majore din municipiu, făcând comparație între cartierele de lux, cum este Albert, și cartierele sărace, precum Mimiu, unde oamenii locuiesc înconjurați de gunoaie.

Libertatea.ro spune că “în Mimiu, cartier vechi de decenii, oamenii trăiesc la propriu printre munți de gunoaie, iar când plouă, înoată prin noroaie.”

“Străzi neasfaltate și oameni săraci sunt mai peste tot în România. Dar cel mai șocant la cartierul Mimiu din Ploiești este mizeria cruntă. Munți de gunoaie zac peste tot. Resturi de mâncare, resturi din construcții, haine murdare și rupte, plastic, sticlă. Iarna, le acoperă zăpada. Primăvara și vara le acoperă roiurile de muște, iar mirosul devine insuportabil. Din gardul fostei rafinării lipsesc plăci întregi. Prin găurile apărute în gardul de beton după ce rafinăria și-a încetat activitatea au fost aruncate resturi de tot felul, care putrezesc acolo de luni sau chiar de ani de zile.

Pe terenurile virane, alte gunoaie. Pe marginea ulițelor, din nou gunoaie. Unele dintre ele sunt strânse în saci. Câțiva saci, pe care scrie ‘Rosal’, amintesc trecătorului că locul este într-un oraș măricel, care are un contract cu firma de salubritate al cărei nume se leagă de cel al celebrului cândva monden Silviu Prigoană.

La Ploiești firma Rosal are contract pentru salubritate de mai mulți ani. Contractul cu Rosal include și cartierul Mimiu? Este întrebarea adresată viceprimarului orașului, Cristian Ganea.

‘Da, include și acest cartier’, vine răspunsul oficialului.

În afară de faptul că adună poate 5% din gunoi în saci, angajații firmei de salubritate nu se obosesc prea tare în Mimiu. De ce? Greu de răspuns. Cert este că Rosal are un contract de vreo 25 de milioane de lei pe an cu autoritățile din Ploiești.”, mai scrie libertatea.ro.

Reamintim că starea jalnică în care se află Ploieștiul din punct de vedere al salubrității a fost un subiect intens dezbătut. Cititorii ne trimit zilnic imagini din mai toate zonele orașului în care surprind munți de gunoaie care zac pe străzi și la platformele de colectare. Primarul Adrian Dobre de asemenea a acuzat în repetate rânduri că firma de salubritate Rosal nu respectă contractul. Inclusiv președintele Consiliului Județean Prahova a anunțat că a contractat un avocat care să demareze procedura de reziliere a contractului de colectare gunoi menajer, prin care Rosal adună gunoaiele din 36 de localități. În paralel, primarul Dobre spune că dacă Rosal nu va îmbunătăți curățenia căilor publice, ia în calcul și rezilierea acestui contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here