fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Nereguli grave la lactatele din magazine. ANSVSA a aplicat amenzi de peste 700.000 de lei

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 martie au scos la iveală nereguli majore la produsele lactate vândute pe piața din România.

Reprezentanții Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Județene, precum și cea a Municipiului București au efectuat 996 de controale în intervalul respectiv.

- Reclamă -

Cu ocazia acestor controale au fost verificate și loturile de produse alimentare obținute prin procesarea laptelui și/sau a unor produse lactate provenite din state membre UE/țări terțe, care au fost reambalate în unități din România, autorizate sanitar veterinar pentru desfășurarea activității de reambalare, modul de marcare și etichetare.

Ca urmare a neregulilor constatate și a încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, s-au aplicat 101 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 703.200 de lei.

Totodată, au fost emise 4 ordonanțe de suspendare a activității, 2 ordonanțe de interzicere a activității și s-a dispus măsura de reținere oficială/ sechestru pentru o cantitate de 14.443 de kg de produse lactate.

- Reclamă -

Printre principalele nereguli s-au numărat și nerespectarea normelor sanitare veterinare privind ambalarea, etichetarea și depozitarea, dar și procent mai mic de grăsime față de cel declarat, precum și neconcordanțe privind specia de la care provine laptele, raportată la informațiile de pe etichetă.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...