fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

TAROM primește 100 de milioane de euro de la UE, pentru a rezista competiției

Citește Și

- Reclamă -

TAROM primește 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană (UE) pe care trebuie să-i investească pentru a deveni la fel de eficient precum competitorii săi.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat joi validarea ajutorului de stat pentru compania TAROM. Banii au fost aprobați de Comisia Europeană la sfârșitul lunii aprilie.

- Reclamă -

„Validăm azi (joi – n.r.) ajutorul de stat pentru compania TAROM, de aproape 100 de milioane de euro”, a anunțat Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Acesta a precizat că România are deja acordul Comisiei Europene pentru acest ajutor de stat. „Există acum toate condițiile ca TAROM să ia măsurile necesare pentru a deveni la fel de eficientă precum competitorii săi”, a mai spus premierul.

Comisia Europeană a aprobat, la sfârșitul lunii aprilie, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda transportatorului aerian național deținut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane euro (473,69 milioane lei). Măsura va permite companiei să își restabilească viabilitatea pe termen lung, reducând în același timp la minimum denaturările concurenței.

- Reclamă -

Planul de restructurare stabilește un pachet de măsuri de raționalizare a operațiunilor TAROM, de reînnoire a flotei sale învechite și de reducere a costurilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...