fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

VIDEO Oamenii din Roșia Montană, rugați să se evacueze după ce s-a spart o parte din digul unui lac. Cei rămași au semnat pe propria răspundere

Citește Și

- Reclamă -

Localnicii din Roșia Montană au primit mesaje Ro Alert prin care erau rugați să evacueze zona după ce a apărut o fisură în digul lacului de acumulare Tăul Mare. Primarul a sunat la 112, iar Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a demarat o serie de măsuri pentru protejarea locuitorilor.

Localnicii au primit patru mesaje Ro Alert pe timpul nopții prin care au fost informați să părăsească localitatea, fiindu-le puse la dispoziție paturi la școala din Abrud și o sală de sport din Câmpeni, a transmis g4media.ro.

- Reclamă -

”O parte dintre localnici au acceptat, iar alții, care au decis să rămână pe loc au fost invitați să semneze o declarație pe propria răspundere. S-au pus la dispoziție autocare pentru deplasarea lor. Mulți însă au decis să plece la rude”, a explicat reporterul g4media.ro aflat la fața locului.

Există în acest moment două soluții pentru rezolvarea crizei, însă ambele urmăresc golirea lacului. Pentru asta au fost aduse mai multe motopompe de mare capacitate inclusiv din alte județe, însă până la secarea lacului autoritățile trebuie să rezolve problema drumului de acces.

Prima variantă ar fi ca după golire digul să fie reparat, iar cea de-a doua ar fi ca locul să nu mai fie umplut niciodată cu apă din cauza riscului pentru populație.

- Reclamă -

Pentru protecția populației aflată în proximitatea barajului, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicola Taul Mare, a anunțat ISU Alba.

„În zona Lacului Piscicol Tăul Mare au fost dislocate urmatoarele forte si mijloace:
-2 Autocamioane de Intervenție dotate cu motopompe remorcabile de mare capacitate (fiecare 10.000 l/min)
-2 autospeciale 4×4 cu capacitate mărita de trecere;
– 2 microbuze de transport
-3 ofițeri si 40 de subofiteri si soldați aparținând ISU Alba
– buldozer asigurat prin grija administrației locale pentru facilitarea accesului autospecialelor de Intervenție
-personal aparținand IPJ si IJJ pentru asigurarea ordinii publice si a celorlalte măsuri specifice.”, se arată într-un comunicat remis de ISU Alba.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...