fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

160 de elevi de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale participă la Proiectul BEST

Citește Și

- Reclamă -

Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se numără printre cele 11 instituții câștigătoare ale ediției a doua a apelului de proiecte ale Fondului Prahova pentru Educație, încheiat la 17 iulie 2023. 

Și acest al doilea apel de proiecte, privat, de finanțare, coordonat de către Fundația Comunitară Prahova, finanțat de către OMV Petrom, cu contribuția de Grup Feroviar S.A., Poerner România, Vadeco, Rohrer Servicii Industriale, are ca scop/obiectiv susținerea proiectelor educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din Prahova în beneficiul elevilor prahoveni. 

Proiectul „B.E.S.T.” (Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție), scris de către Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”-Ploiești, se va derula în perioada iulie 2023-martie 2024 și propune formarea și dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase de alimentație și mișcare în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 8-18 ani, în cadrul organizațional al spațiului de educație nonformală pentru sănătate amenajat în cantina colegiului I.L Caragiale-Ploiești.

- Reclamă -

De-a lungul celor opt luni ale implementării proiectului se vor derula activități în două etape distincte.

În prima etapă au loc lucrări de igienizare, recondiționare și modernizare a spațiilor cantinei, iar în cea de-a doua etapă 160 de elevi cu vârste cuprinse între 8-18 ani, 50 de părinți și 10 profesori vor participa la seminarii de nutriție, ateliere de creștere a stimei de sine, imagine personală și integrare socială, ședințe de fitness, ateliere de gătit, webinarii despre nutriție și stil de viață sănătos- energie și longevitate.

Partenerii proiectului, clinica Medicover-Ploiești, restaurantul „Orizont”, senior-trainer Eduard Varain,  Daniela Baicu- instructor aerobic și grup fitness, restaurantul „Ziba” vor susține fi alături de echipa de proiect, asigurînd derulare a activităților, iar Asociația părinților din colegiului „I.L. Caragiale”-Ploiești va sprijini proiectul prin asigurarea materiei prime pentru atelierele de gătit.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...