Miercuri, 1 decembrie a.c., în intervalul orar 15:00-17:30 polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au organizat și desfășurat, pe Drumul Național 1 o acțiune în vederea combaterii accidentelor rutiere a căror cauză ar putea fi viteza excesivă.

Potrivit IJP Prahova, s-a acționat cu aparatele radar în vederea depistării conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză. Astfel, au fost controlate peste 65 de autovehicule și s-au efectuat 20 de testări cu aparatelele etilotest.

“În total au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.320 de lei, dintre care, 30 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 20 pentru alte abateri săvârșite de conducătorii auto.
Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a determina conducătorii auto să conștientizeze gravitatea nerespectării regimul legal de viteză, care de cele mai multe ori produce consecințe grave, atât pentru cei ce nu-l respectă, cât și pentru ceilalți participanți la trafic”, au precizau reprezentanții IJP Prahova într-un comunicat de presă.

 

Foto ilustrativ ziarulnational.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here