fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

A murit Leo Iorga, solistul trupei Compact

Citește Și

- Reclamă -
Leo Iorga (55 de ani), solistul trupei de rock Compact, a murit sâmbătă, potrivit unui anunț pe Facebook al colegilor de trupă.

”Acum 5 minute, colegul nostru de trupa LEO IORGA a plecat spre o lume mai buna…DUMNEZEU SA-L IERTE
Va ramane in inimile noastre pentru totdeauna”, au scris colegii săi.

Leo Iorga a fost una dintre vocile importante ale rock-ului românesc în ultimele decenii. El suferea de câțiva ani de cancer.

- Reclamă -

Ultimul său concert, unul ce va rămâne în istoria muzicală românească, a fost pe 20 septembrie a.c., când, sfindând greutatea bolii, din scaunul cu rotile în care l-a condamnat ultima operație, solistul a făcut audiența prezentă la spectacolul de la Arenele Romane să împietrească de emoție, la auzul refrenului pe care vocea sa l-a făcut nemuritor, a scris ziaristul Florian Gheorghe pentru Libertatea„După ani și ani mă voi întoarce/După ani și ani sigur voi veni/ După ani și ani vom fi împreună din nou/ Primul nostru gând ne va regăsi plângând”.

Leo Iorga a început să cânte la 14 ani ca toboșar în trupa liceului „Ioan Slavici”. Până în 1985 colaborează cu grupul „Pacific”. În 1988 cântă lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară”; „Erata”. Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact în componența Leo Iorga, Adrian Ordean , Vlady Cnejevici , Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, formație catalogată de Florian Pittiș și de mulți alții drept „formula de aur a Compactului” (Sursa: Wikipedia).

G4Media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai în Ploiești

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Vremea de Paște și de la 1 Mai va fi mai...
Sari la conținut