fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

UPDATE: Ce spune managerul Spitalului Județean, după incendiul de la Movila

Citește Și

- Reclamă -

Doctorul Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a precizat ca incendiul nu s-a produs din cauza instalației de oxigen. De altfel, instalația fusese modernizata de curând.

”Nu de la instația de oxigen s-a produs incendiul, ci de la o defecțiune fie de la un aparat, un pulsoximetru, fie patul a fost mișcat, bolnavul era foarte agitat, a mișcat patul și probabil s-a produs o scânteie. Într-o atmosferă cu încărcătură mare de oxigen s-a produs incendiu. Este un risc asumat când tratezi cu cantitate mare de oxigen,orie scânteie sau chiar spontan, spun specialiștii, se poate aprinde oxigenul. Infirmiera, în timp ce încerca să-I pună masca pacientului care era foarte agitat, a mișcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor a stins imediat costume, apoi au intervenit cu extinctoarele în salon. A venit și ISU și incendiul s-a stins în zece minute. Practic a fost localizat la un singur salon”, a declarat managerul spitalului județean.

- Reclamă -

Doi pacienți aflați singuri în salon au decedat în urma incendiului. Aveau 74 și 75 de ani. O infirmiera care ii supraveghea este internata la spitalul Floreasca, cu arsuri de gradul 1 și 2 pe 40 la suta din suprafața corporala.

Cei doi pacienți isi scoteau mastile frecvent și aveau un comportament agitat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut