fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Guvernul schimbă metoda. Când devine obligatoriu certificatul verde

Citește Și

- Reclamă -
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat schimbarea metodei privind introducerea obligativității certificatului COVID în viitorul apropiat.

Proiectul de lege la care se lucrează acum se referă la perioadele în care numărul cazurilor crește.

„Principiul de introducere a acestui certificat este următorul:

- Reclamă -

e un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creștere consecutivă, un indice de 1,5, adică de 1,5 ori.

De ce acest indice?

Pentru că, în vară, începând cu data de 5 iulie, am avut o astfel de creștere care a continuat timp de 16 săptămâni. Practic, probabil că un astfel de document trebuia să fie introdus la începutul lunii august și probabil că în relativ scurt timp am fi renunțat la el pentru că nu mai aveam situația, decesele. Din păcate, filozofia a fost atunci diferită, și în perioade de creștee s-au intrrodus relaxări”, a spus Rafila, la Antena 3, potrivit Mediafax.

- Reclamă -

Certificatul COVID va fi scos, nu va mai fi obligatoriu, din momentul în care se constată o perioadă de 3 săptămâni de descreștere. 

Potrivit lui Rafila, suspendarea obligativității certificatului verde nu este condiționată de scăderea cu un anumit coeficient, ci va depinde de scăderea ratei de incidență cumultivă.

„Certificatul COVID nu va mai fi obligatoriu, în momentul în care avem o perioadă de 3 săptămâni de descreștere. Nu e condiționat de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoțită și de scăderea sub o anumită incidență cumulată în ultimele 14 zile. 1 (1 la mie – n.r.), această valoare a fost discutată”, a spus ministrul Sănătății.

CITEȘTE și Propuneri de relaxare a restricțiilor de sărbători: ce modificări ar urma să fie făcute

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident între 2 mașini și un microbuz cu 17 pasageri

Un accident rutier în care au fost implicate două mașini și un microbuz cu 17 pasageri s-a produs marți...
Sari la conținut