fbpx
duminică, mai 5, 2024
spot_img

Modificare radicală la legea certificatului Covid privind accesul la locul de muncă

Citește Și

- Reclamă -
Coaliția a decis să elimine din proiectul legii Certificatului Electronic Covid condiționarea accesului la job de acest certificat.

Informația a fost confirmată pentru G4Media de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a declarat că ”eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.

Decizia coaliției a fost luată într-o întâlnire la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, potrivit surselor G4Media. Nu e clar cine a susținut varianta eliminării acestei prevederi-cheie din proiectul de lege.

- Reclamă -

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii – privați sau de stat – erau obligați să suspende contractul de muncă pentru angajații fără Certificatul Electronic Covid, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

Potrivit informațiilor G4Media, liderul PSD l-ar fi chemat pe Rafila la sediul partidului pentru a-și modifica proiectul de lege. Ministrul Rafila nu ar fi de acord cu noua versiune, potrivit surselor G4Media.

Decizia a venit pe fondul controverselor din interiorul coaliției de guvernare pe tema Certificatului Electronic Covid, dar și după mitingul violent organizat marți de AUR împotriva legii

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO EXCLUSIV – O mașină a fost luată de apă la Vâlcănești. Zeci de oameni sunt izolați

Natura s-a dezlănțuit în ziua de Paște. ISU a emis cod portocaliu de vreme severă, iar mai multe localități...
Sari la conținut