fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Primăria Ploieşti cere sprijinul parlamentarilor pentru spitalul municipal de urgenţă

Citește Și

- Reclamă -
Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a invitat astăzi parlamentarii prahoveni la o rundă de discuții despre proiectul municipalității privind construirea noului Spital Municipal de Urgență.

Reuniunea a avut loc la sediul administrației publice locale, iar la aceasta au participat senatorii Roberta Alma Anastase, Laura Mihaela Fulgeanu-Moagher şi Alexandru Nazare şi deputaţii Simona-Maya Teodoroiu, George Ionescu și Adrian-George Axinia.

Primarul și echipa de lucru desemnată pentru acest proiect au prezentat parlamentarilor prahoveni importanța viitorului spital de urgență pentru ploieșteni, a anunţat Primăria Ploieşti. Totodată, au fost expuse și detalii tehnice legate de proiectul construirii noului spital, precum și concluziile principale ale întâlnirii oficiale cu reprezentanții Băncii Mondiale, eveniment care a avut loc săptămâna trecută.

- Reclamă -
Andrei Volosevici: „Lansăm invitaţii către trei miniştri”

La finalul şedinţei, primarul Volosevici a anunţat că intenţionează să-i invite la Ploieşti pe miniştrii Sănătăţii, Dezvoltării şi Finanţelor, pentru discuţii pe tema aceluiaşi proiect, explicând că parlamentarii vor avea un rol important atât pentru medierea acestei legături cu autorităţile centrale, cât şi pentru înlăturarea unor obstacole care ar putea să apară pe parcursul derulării proiectului.

„Sunt foarte încântat, pentru că eu consider că am mărit grupul de lucru, în contextul în care am informat parlamentarii de ideile noastre şi de proiectul nostru. Clar nu este niciun fel de politică, pentru că, aşa cum o spuneam de fiecare dată – ferească Dumnezeu! – oricine poate avea nevoie de ceea ce înseamnă ajutor spitalicesc, indiferent de culoare politică. Muncim, dăm drumul la treabă, avem şi ajutorul dânşilor, îi informăm cu ce facem, ca să vedem unde ne împiedicăm sau unde putem să despiedicăm nişte lucruri. Asta este logica, rămânem în contact, vom face informări de fiecare dată în acest sens”, a declarat primarul Ploieştiului, după şedinţa avută astăzi cu parlamentarii pe tema proiectului pentru spitalul municipal de urgenţă.

„Împreună cu dânşii, la invitaţia mea, sper că vom primi o vizită a ministrului Sănătăţii. E clar că şi parlamentarii au un cuvânt de spus în acest sens, pe lângă invitaţia pe care o voi lansa. De fapt sunt trei ministere care vor primi invitaţii, Ministerul Dezvoltării, Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor. Parteneriatul public-privat pe care vrem să-l facem ţine, la un moment dat, de un punct de vedere de la Ministerul Finanţelor. Nu în ultimul rând, trecerea la 450 de paturi în loc de 406 înseamnă o schemă care trebuie aprobată de Ministerul Sănătăţii. Şi – de ce nu? – să discutăm şi despre alte obiective pe care le avem. Noi derulăm un proiect important, tot pe sănătate. Mă refer la buncărul de radioterapie şi ajutorul pe care sunt convins că îl vom lua pentru dotare”, a completat Andrei Volosevici.

- Reclamă -

Într-un comunicat transmis după şedinţă, Primăria Ploieşti a mai precizat că discuțiile cu Banca Mondială s-au concentrat pe realizarea, până la data de 31 mai 2022, a unui studiu comun de prefezabilitate, care să exploreze opțiunile de finanțare, construire și mentenanță a noii unități spitalicești, printr-un parteneriat public-privat Potrivit agendei municipalității ploieștene, lucrările la noul spital se estimează să demareze în 2023. „Spitalul Municipal de Urgență va fi construit în zona de Sud a orașului nostru și va fi compus din cele două unități sanitare de profil aflate, în prezent, în administrarea autorității publice locale, respectiv Spitalul de Pediatrie și Spitalul Municipal Ploiești. Pentru a deveni Spital de Urgență, actuala structură a celor două unități medicale va fi modificată, urmând a se regăsi mai multe specialități, la standarde moderne, în viitorul spital. Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a argumentat importanța implicării tuturor factorilor decizionali, implicit a parlamentarilor prahoveni, în promovarea și susținerea acestui proiect amplu, atât de necesar comunității ploieștene, o investiție majoră, care ar îmbunătăți și diversifica serviciile medicale atât pentru copii, cât și pentru adulți, viitorul spital de urgență pentru ploieșteni urmând să redefinească infrastructura actuală de sănătate a Ploieștiului”, a precizat Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă transmis ulterior.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un avion de linie scos din uz va deveni restaurant

Un avion de pasageri vechi va fi transformat în restaurant, în cadrul unui proiect de amenajare a unui muzeu...
Sari la conținut