fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Proiecte europene de 21 de milioane de euro pentru modernizarea depourilor TCE Ploieşti

Citește Și

- Reclamă -
Autorităţile locale urmează să discute, luni, actualizarea preţurilor la proiectele europene de modernizare a depourilor TCE Ploieşti. Noua valoare totală, calculată după scumpirea materialelor de construcţii, va fi de 105 milioane de lei, echivalentul a 21,2 milioane de euro.

Cele două proiecte europene fuseseră depuse de precedenta administraţie şi erau evaluate, la momentul iniţial, la 91,4 milioane de lei. Odată cu creşterea preţurilor materialelor de construcţii, autorităţile locale au fost nevoite să recalculeze devizele, ajungând acum la o estimare, pentru ambele obiective de investiţii, de aproape 105 milioane.

Primul dintre proiecte vizează modernizarea bazei materiale de transport cu autobuze şi troleibuze şi include, printre altele, construirea unei clădiri administrative noi, realizarea unui post de alimentare a autobuzelor electrice şi a unei clădiri pentru parcarea în încărcarea acestora, a unei magazii, a unei parcări acoperite pentru troleibuze şi refacerea unor clădiri deja existente în depoul TCE Ploieşti. Proiectul european e evaluat, conform actualizării, la aproape 51 de milioane de lei, din care contribuţia proprie a Primăriei ar urma să se ridice la aproximativ 7,7 milioane.

- Reclamă -

Al doilea proiect vizează modernizarea depoului de tramvaie al TCE Ploieşti din zona Găgeni. Valoarea totală ar urma să ajungă la 54 de milioane, din care contribuţia proprie a beneficiarului la 7,8 milioane.

Investiţiile sunt propuse în condiţiile în care, separat, Primăria Ploieşti aşteaptă să primească autobuze electrice, tramvaie şi troleibuze noi, tot din fonduri europene, în baza unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care ţine licitaţiile la nivel centralizat, pentru mai multe localităţi.

Alte cinci proiecte europene majore propuse de Primăria Ploieşti ar urma să aibă valorile actualizate, în şedinţa de luni a Consiliului Local. Găsiţi detalii AICI.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un avion de linie scos din uz va deveni restaurant

Un avion de pasageri vechi va fi transformat în restaurant, în cadrul unui proiect de amenajare a unui muzeu...
Sari la conținut