fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Putin a pus arsenalul nuclear în stare de alertă ridicată

Citește Și

- Reclamă -
Președintele rus Vladimir Putin a ordonat duminică Ministerului Apărării să pună arsenalul nuclear ”de descurajare” în alertă ridicată după ”anunțurile agresive ale țărilor NATO”, potrivit Interfax și Reuters.

Rusia are o gamă largă de mijloace nucleare, silozuri și platforme mobile lansatoare de rachete nucleare balistice, rachete de croazieră care pot fi echipate cu focoase nucleare, submarine și bombardiere strategice.

Este o reacție de răspuns la coalizarea lumii libere în privința condamnării invaziei din Ucraina și institurrea unor măsuri economice și financiare împotriva rusiei.

- Reclamă -

”Liderii statelor NATO își permit declarații agresive la adresa țării noastre, de aceea ordon Ministrului Apărării și șefului Statului Major să transfere forțele de descurajare ale Armatei Ruse (arsenlul nuclear – n.red.) în stare de alertă ridicată”, a spus Putin.

Ordinul lui Putin a venit cu câteva zeci de minute înainte ca președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, să anunțe debutul negocierilor cu partea rusă.

Vestul a decis să deconecteze marile bănci ruse de la sistemul internațional de plăți SWIFT – ceea ce înseamnă că aceste bănci sunt excluse de facto din piețe internaționale, dar și confiscarea rezervelor valutare din străinătate ale Băncii Centrale Ruse.

- Reclamă -

G4Media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut