fbpx
duminică, mai 5, 2024
spot_img

OFICIAL Starlink (Elon Musk) a primit dreptul de a furniza servicii de internet în România

Citește Și

- Reclamă -

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a confirmat oficial pentru Economedia că Starlink Internet Services a primit dreptul de a furniza servicii de acces la internet în România, începând cu data de 2 martie.

Anunțul că renumitul serviciu de internet prin satelit a lui Elon Musk a fost autorizat și în România a fost făcut săptămâna trecută de Sabin Sărmaș, preşedintele Comisiei IT&C din Camera Deputaţilor.

- Reclamă -

„Autorizarea societăţii STARLINK INTERNET SERVICES LIMITED s-a realizat în condiţiile regimului de autorizare generală stabilit prin Decizia preşedintelui ANCOM nr. 987/2012, aplicabil tuturor celor care doresc să furnizeze reţele publice de comunicaţii electronice ori servicii de comunicații electronice destinate  publicului, pe piaţa din România. Astfel, ca urmare a transmiterii către ANCOM a notificării cu privire la intenția STARLINK INTERNET SERVICES LIMITED de a furniza rețele publice de comunicaţii electronice sau servicii de comunicații electronice destinate publicului în România, compania a dobândit dreptul de a furniza, în condițiile libertății de prestare, servicii de acces la internet începând cu data de 2 martie 2022”, a transmis ANCOM.

Totodată, începând cu 3 martie 2022, în urma depunerii documentației necesare, companiei STARLINK INTERNET SERVICES LIMITED i-a fost emisă o licență de utilizare a spectrului radio pentru furnizarea de servicii publice de comunicații prin satelit pe teritoriul României în benzile de frecvențe 14.00 – 14.50 GHz (sensul Pământ – spaţiu) și 10.70 – 12.75 GHz (sensul spaţiu – Pământ).

De asemenea, a fost emisă și o licență pentru amplasarea de stații de sol de tipul gateway în benzile de frecvențe 27,5 – 29,1 GHz și 29,5 – 30,0 GHz (sensul Pământ – spațiu), respectiv, 17,8 – 18,6 GHz și 18,8 – 19,3 GHz (sensul spațiu – Pământ).

- Reclamă -

Citește integral pe economedia.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO EXCLUSIV – O mașină a fost luată de apă la Vâlcănești. Zeci de oameni sunt izolați

Natura s-a dezlănțuit în ziua de Paște. ISU a emis cod portocaliu de vreme severă, iar mai multe localități...
Sari la conținut