fbpx
vineri, mai 3, 2024
spot_img

Rusia a cerut capitularea la Mariupol. Răspunsul Ucrainei la ultimatum

Citește Și

- Reclamă -
Rusia a cerut duminică forţelor ucrainene să depună armele în Mariupol, acolo unde are loc o catastrofă umanitară teribilă, a spus colonelul Mihail Mizintiev, directorul Centyrului național rus pentru managementul apărării. .

„Depuneţi armele. S-a dezvoltat o teribilă catastrofă umanitară. Toţi cei care depun armele au garantată ieşirea în siguranţă din Mariupol”, a anunțat partea rusă.

Rușii au mai informat că, la Mariupol, coridoarele umanitare vor fi deschise luni, 21 martie, la 10:00, ora Moscovei.

- Reclamă -

Conducerea Ucrainei a respins categoric să preda oraşul Mariupol.

„Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor”, a declarat viceprim-ministrul Irina Vereşciuk pentru Ukraîinska Pravda la primele ore ale zilei de luni. Răspunsul a fost deja comunicat părţii ruse, a spus ea.

Irina Vereşciuk a cerut, în schimb, ca armata rusă să deschidă coridoare umanitare în Mariupol, oraşul-port din sud-estul Ucrainei asediat de forţele ruse.

- Reclamă -

Mariupol este cel mai important port la Marea Azov și oraș cheie pentrru ofenisva rusă, al cărei obiectiv, în sud, este legarea pe uscat a Crmeei anexate cu Donbasul ocupat.

Orașul a fost atacat încă din primele zile ale invaziei. Orașul a fost încercyit, iar acum luptele crâncene se duc printre dărâmături.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Oamenii sunt evacuați la Slănic chiar înainte de Paște. Craterul care pune în pericol blocurile se adâncește văzând cu ochii

Noi evacuări în orașul care se surpă. Prefectul din Prahova cere și mai multor oameni să plece din case...
Sari la conținut