fbpx
vineri, mai 3, 2024
spot_img

Ucraina susține că ruşii au distrus un laborator din centrala nucleară de la Cernobîl

Citește Și

- Reclamă -

Oficialii ucraineni susțin că trupele ruse care au ocupat centrala nucleară de la Cernobîl au „jefuit și distrus” un laborator din incintă, transmite BBC, citat de news.ro.

Agenţia de Stat a Ucrainei pentru Managementul Zonei de Excluziune a declarat că ruşii au deteriorat Laboratorul Central de Analiză, care a procesat o mulţime de deşeuri radioactive.

- Reclamă -

Agenţia de stat a anunţat într-o postare pe Facebook că laboratorul avea „probe foarte active şi mostre de radionuclizi, care astăzi sunt în mâinile inamicului”.

Laboratorul a costat aproximativ șase milioane de euro și conținea „echipamente de analiză valoroase”, despre care agenția susține că nu erau disponibile în altă parte a Europei.

Cernobîl este centrala unde a avut loc cel mai grav accident nuclear din lume, în 1986, și deși nu mai este o centrală funcțională necesită un management constant.

- Reclamă -

Ruşii au capturat centrala încă din primele zile ale războiului început pe 24 februarie și au ținut muncitorii ostatici câteva săptămâni înainte ca unii să fie eliberați.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Oamenii sunt evacuați la Slănic chiar înainte de Paște. Craterul care pune în pericol blocurile se adâncește văzând cu ochii

Noi evacuări în orașul care se surpă. Prefectul din Prahova cere și mai multor oameni să plece din case...
Sari la conținut