fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

SRI: Hackerii ar putea folosi adrese de mail ale instituţiilor pentru a induce în eroare victimele

Citește Și

- Reclamă -

Serviciul Român de Informații (SRI) a emis un avertisment cu privire la posibile atacuri de tip ransomware la scară largă, prin utilizarea unor adrese de email care aparțin instituțiilor publice din România.

„La nivelul Centrului Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii au fost obţinute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicaţii malware de tip ransomware. Atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de SRI.

- Reclamă -

Se recomandă ca utilizatorii să nu acceseze link-uri sau fișiere atașate mesajelor de tip e-mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau care provin din surse necunoscute.

Aceleași măsuri de precauție sunt recomandate și cu privire la accesarea link-urilor sau atașamentelor transmise prin mesaje prin intermediul serviciilor de SMS, Whatsapp, Signal, Telegram sau altele, transmite g4media.ro.

„De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranţă (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum şi stocarea acestor copii pe suporţi de memorie separaţi fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic”, se mai menţionează în comunicat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au mâncat pește de Florii

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la masa de Florii,...
Sari la conținut