fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

O firmă din Prahova cere insolvența Engie România. Gigantul Distrigaz, cercetat penal la Ploiești într-un dosar de șantaj

Citește Și

- Reclamă -

DAV GLASS EXPORT SRL, o fabrică de sticlă din Ploiești, cere în instanță insolvența societății Engie România. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului București, în data de 16 ianuarie 2023 și a primit primul termen de judecată în data de 2 martie 2023, conform portalului lege-online.ro.

Fabrica din Ploiești a ajuns să se lupte în istanță cu Engie România în urma unor neînțelegeri legate de o factură de gaze care nu consemnează consumul real, valoarea facturii fiind de 194.880,64 lei.

În paralel, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a fost depusă o plângere în care societatea Distrigaz este acuzată de șantaj, dosar care se află deja în curs de intrumentare, consorm avocatului Vlad Nichita care reprezintă fabrica de sticlă din Ploiești.

- Reclamă -

Neînțelegerile dintre cele două părți, Engie România și fabrica de sticlă DAV GLASS EXPORT SRL, au apărut în cursul anului trecut și au fost provocate inițial de o defecțiune a contorului de gaze, care nu a înregistrat o perioadă consumul fabricii.

Contorul de gaz este amplasat atipic, susțin reprezentanții DAV GLASS, în afara proprietății fabricii, pe terenul unei terțe persoane, motiv pentru care acesta nu poate fi monitorizat.

”Problema a fost că toată lumea are contorul la limita proprietății. Engie face niște contracte de adeziune, așa se numesc, contracte pe care tu nu poți să le negociezi. Toți avem contracte cu Engie, dar nimeni nu știe ce scrie în contract. În contractul acela scrie că orice se întâmplă cu contorul tău tu răspunzi, iar pe de altă parte, ei au dreptul să calculeze consumul tău, să-l estimeze, după o formulă anume. Povestea este că acest contor al fabricii de sticlă din Ploiești era undeva în curtea unui terț, nu știm cum a ajuns acolo, cine l-a montat acolo. Cei de la fabrică nu aveau acces pe acel teren, nici măcar nu cunosc proprietarul sau n-au relații în curtea cui este. La un moment dat, acest contor nu a mai înregistrat. După o perioadă destul de lungă, Engie prin Distrigaz, a cerut administratorului fabricii să se prezinte la sediu, altfel îi oprește gazul”, explică avocatul Vlad Nichita.

- Reclamă -

În cadrul acestei întalniri, dl. Popa Mihai Stelian, în executarea dispozitiei de serviciu data de dl. Draghici Vasile – Sef Serviciu P.N.T. (aspect adus la cunostinta reprezentantului DAV GLASS EXPORT S.R.L. la momentul concilierii), a invederat reprezentantului consumatorului faptul ca, in cazul in care nu va semna Procesul-verbal de conciliere, în forma prezentată de acesta și nu-și va însuși foaia de calcul, prin care a fost imputată suma de 194.880,64 lei (echivalentul unui volum de 39.217 mc gaz natural), structura centrală a societății va dispune sistarea furnizării gazului natural; de asemenea, societatii DAV GLASS EXPORT S.R.L. i s-a comunicat faptul că, în caz de neconformare, societatea DistriGaz Sud Rețele va proceda la modificarea în mod unilateral a pretului unui m3 de gaz natural, corespunzator excedentului de consum, în sensul dublarii acestuia, arată casa de avocatură reprezentată de Vlad Nichita în acest proces.

Sistarea gazelor la fabrica de sticlă ar fi produs prejudicii uriașe. Prin întreruperea intempestivă a gazelor naturale, s-ar produce o răcire bruscă a zonelor cuptorului (dilatate la temperature ridicate), ceea ce ar determina coliziunea acestora, cu consecința desprinderii a numeroase părți de dimensiuni mici, ale pragului separator, care ar compromite sticla în curs de fabricare; pentru ca sticla să atinga din nou standardele de calitate, aceasta ar trebui recirculată prin cuptor aproximativ 10 (zece) zile, în tot acest timp costurile de producție (salarii, mijloace fixe etc.) și consumul de energie depasind suma de 50.000 euro, arată sursa citată.

Sub imperiul temerii insuflate de aceaste amenințări, reprezentantul legal al DAV GLASS EXPORT S.R.L. a fost constrâns moral să semneze documentele prezentate de reprezentanții furnizorului de gaze.

În acesteconditii, este evident faptul ca reprezentantul DAV GLASS EXPORT S.R.L. a fost constrains prin presiuni de natura psihica, să adopte o conduit contrara propriei voințe, în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (194.880,64 lei), fiind astfel întrunite, în opinia noastră, elementele constitutive ale infracțiunii de șantaj, (atât în sarcina societății DISTRIGAZ SUD RETELE S.R.L., cât și în sarcina persoanelor fizice prin care a acționat)”, susține apărătorul fabricii de sticlă.

- Reclamă -

 Toate aspectele semnalate mai sus fac obiectul unui dosar penal în curs de instrumentare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Ploiești, a precizat avocatul Vlad Nichita, iar audierile deja au început, a anunțat acesta. Cercetările în accest dosar sunt la acest moment ”in rem”, adică asupra faptei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au mâncat pește de Florii

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la masa de Florii,...
Sari la conținut