fbpx
joi, mai 2, 2024
spot_img

Un bărbat în pantaloni scurți a petrecut o noapte în Bucegi, în zăpadă. A rămas fără baterie la telefon și nu a mai putut anunța Salvamontul

Citește Și

- Reclamă -

Un sportiv în vârstă de 35 de ani care a încercat să se antreneze în condiții de iarnă, pe munte, s-a rătăcit în zona Văii Caraimanului. Bărbatul nu a mai putut lua legătura cu salvatorii pentru că a rămas fără baterie la telefon. A reușit să comunice vag zona în care se afla, dar detaliile au fost mult prea puține pentru a putea fi localizat. Omul a rămas toată noaptea, în zăpadă, în ținută sumară, de vară, fiind salvat vineri dimineață

”După ce și-a petrecut toată noaptea în zăpada și în pantaloni scurți, un bărbat de 35 de ani din Galați a fost salvat vineri dimineață din Munții Caraiman.

- Reclamă -

Victima se antrena joi pentru un concurs de alergare montană când a început să urce pe Valea Cerbului doar orientându-se cu telefonul, fără să cunoască deloc Munții Bucegi.

În condiții de iarna, fără echipament specific, doar cu hainele de pe el și în pantaloni scurți, bărbatul a ajuns aseară pe întuneric la Monumentul Eroilor.

De acolo s-a uitat din nou pe telefon și a încercat sa coboare spre Valea Caraimanului, dar fără să urmărească un marcaj anume”, scriu salvatorii montani din Bucegi pe Facebook.

- Reclamă -

După câteva ore de mers la întâmplare, timp în care a și căzut de câteva ori, epuizat, a sunat după ajutor. Pentru că victima a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă și informațiile sumare, a explicat sursa citată.

”O echipă aflată pe Platou a început imediat căutarea și la un moment dat s-au apropiat foarte mult de bărbatul căutat, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigatele salvamontiștilor”, a precizat unul dintre salvamontiștii care a participat la căutări.

La acțiunea de salvare a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer.

Înghețat, dar în viață, bărbatul a fost extras și coborât cu bine. A fost transportat apoi la spital pentru investigații.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Oamenii sunt evacuați la Slănic chiar înainte de Paște. Craterul care pune în pericol blocurile se adâncește văzând cu ochii

Noi evacuări în orașul care se surpă. Prefectul din Prahova cere și mai multor oameni să plece din case...
Sari la conținut