fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Primele concluzii ale specialiștilor: care este cauza surpării străzii din Slănic

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Autoritățile prahovene au ajuns la primele concluzii în privința cauzelor care au condus la surparea unei străzi din centrul orașului Slănic, dar și la evacuarea a 40 de persoane.

Apa provenită din precipitații, precum și din conductele deteriorate ale rețelei de apă și canalizare, sunt considerate ca fiind cauzele surpării asfaltului.

- Reclamă -

Cercetările sugerează că formarea craterului nu este legată de masivul de sare subteran sau de vreo activitate seismică.

Prefectul Emil Drăgănescu a declarat: „Este vorba despre scurgerea apei în diverse forme acolo și, din nefericire, despre intervenția umană.”

 - Ziarul INCOMOD

Momentan, locuitorii evacuați nu pot reveni în casele lor. Experții consideră că sunt necesare cercetări extinse și intervenții preliminare înainte de a permite reîntoarcerea acestora.

- Reclamă -

„În momentul de față ne confruntăm cu niște fenomene de tasare care afectează și blocurile. Nu știm cât vor avansa. Nu știm dacă erau dinaintea acestei surpări sau dacă au apărut pe parcursul ei. Dar cert este că blocurile evacuate nu pot fi repopulate în momentul de față”, a mai spus Emil Drăgănescu.

CJSU Prahova a decis, în şedinţa de marți după-amiază, ca deţinătorii tuturor reţelelor de la Slănic- Hidro Prahova, Electrica, STS sau firme private – vor trebui să devieze traseele utilităţilor.

Primăria va trebui să încheie contracte cu firme care oferă servicii specializate pentru continuarea studiilor, luarea măsurilor necesare pentru stoparea surpării.

La Slănic au fost chemați specialiștii Institutului de Geodinamică din cadrul Academiei Române. Aceștia nu exclud ca situația să se complice.

Răzvan Stupici, geofizician la Institutul de Geodinamică al Academiei Române: „Rezistivitățile sunt foarte mici și ne aștepăm la niște surprize majore. Noi am făcut măsurători la SEV, sondaje electrice verticale, ne-am dus până la aproximativ 30 de metri. Și în funcție de asta vedem cum e litologia cât s-a prăbușit, cât a coborât cum și în ce fel.”42 de oameni au fost evacuați din imobilele din zonă – după apariția în șosea a unui crater adânc de peste 2 metri.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Zboruri noi pe un aeroport din România

Noi zboruri directe către destinații din Germania, Italia sau Franța vor fi introduse din luna iulie pe un aeroport...
Sari la conținut