fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Dosar penal în scandalul ”Laptele și Cornul”. Acuzațiile: infracțiuni contra sănătății publice

Citește Și

- Reclamă -

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, acolo unde a fost deschis unul dintre dosare de urmărire penală în cazul scandalului ”Lapte și Corn”, au început de astăzi audierile în cauză.

Fiind vorba despre o anchetă in rem, cu privire la faptă nu la o anumită persoană, procurorii verifică deocamdată circuitul laptelui pentru a stabili dacă au fost respectate toate normele în vigoare. Deocamdată au fost solicitați să dea declarații reprezentanții unităților școlare unde au fost înregistrate cazurile de toxiinfecție alimentară, în dosarul de la Văleni fiind vorba despre școala din Cerașu și școala din Predeal Sărari. Urmează apoi să fie audiați cei care au distribuit laptele și, dacă va fi cazul, și reprezentanții societății care a comercializat produsul.

- Reclamă -

Acuzațiile care se aduc sunt o premieră pentru Prahova. Este vorba de infracțiuni contra sănătății publice: Zădărnicirea combaterii bolilor, Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, fapte ce se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda și Comercializarea de produse alterate, articol ce are în vedere vânzarea de alimente, băuturi sau alte produse cunoscând că sunt alterate ori cu perioada de valabilitate depăşită, dacă sunt vătămătoare sănătăţii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Reprezentanții unităților școlare implicate au fost solicitați să dea declarații în acest dosar tocmai pentru a face dovada că produsele alimentare au fost depozitate conform cerințelor inscripționate pe ambalaj. Până să ajungă să incrimineze producătorul și comerciantul laptelui, procurorii trebuie să se asigure că aceste produse alterabile au fost depozitate corespunzător în școală.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut