fbpx
vineri, mai 17, 2024
spot_img

Fost șef serviciu din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, arestat preventiv după ce a încălcat obligațiile controlului judiciar

Citește Și

- Reclamă -

Constantin Bolboșanu, la data faptelor șef serviciu în cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), a fost arestat preventiv după ce DNA a cerut înlocuirea controlului judiciar.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marți, procurorii au formulat, la 23 martie, propunerea de înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile a Constantin Bolboșanu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii luare de mită.

„Propunerea procurorilor a fost admisă de instanță, contestația formulată de inculpat a fost respinsă, iar la data de 11 aprilie 2016 a fost pus în executare mandatul de arestare preventivă. Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în martie 2016, inculpatul Bolboșanu a contactat o persoană ce urma să fie audiată ca martor în cauză, a informat-o în amănunt despre probele relevante administrate în cauză, despre conținutul declarațiilor sale și ale martorilor (omițând adevărul în unele situații) și a indicat persoanei respective ce să declare în cazul în care va fi audiată de procurori”, precizează DNA.

- Reclamă -

Sursa citată menționează că, în prezenta cauză, la 9 noiembrie 2015, procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Constantin Bolboșanu, însă instanța a respins cererea de arestare și a dispus măsura controlului judiciar.

Procurorii susțin că, în perioada martie – septembrie 2007, Constantin Bolboșanu, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu în cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din IGPR, a primit, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat.

Anchetatorii spun că protecția promisă de inculpat a fost una reală, astfel că omul de afaceri respectiv nu a fost „deranjat” de niciun organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

„În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea inculpatului și două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofițer și familia acestuia”, au constatat procurorii.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident pe DN 1, la Sinaia

Un accident rutier s-a produs pe DN 1, la Sinaia, a anunțat Poliția Prahova.Din primele informații, date de persoana...
Sari la conținut