fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Turist thailandez, salvat de salvamontiști de pe platoul Bucegi

Citește Și

- Reclamă -

Un turist thailandez a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, după ce s-a aventurat pe un traseu din Bucegi și a intrat în hipotermie.

Bărbatul, de 38 de ani, a pornit, însoțit de câțiva prieteni, din stațiunea Bran către Cabana Babele de pe Platoul Bucegi. Dar, îmbrăcat sumar fiind și fără antrenament, a rezistat doar până aproape de Baza Salvamont Bușteni, unde frigul și vântul puternic i-au întrerupt traseul. Thailandezului i s-a făcut rău și a leșinat, iar amicii lui au sunat imediat la 112.

- Reclamă -

La fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj Salvamont de la Cabana Babele, care l-a găsit pe turist în stare de hipotermie gravă. Salvatorii montani au intervenit imediat, i-au acordat primul ajutor și l-au adăpostit la refugiul de pe Platoul Bucegi.

Pentru transportul turistului la spital a fost solicitată pe munte, la peste 2.000 de metri altitudine, intervenția unei șenilate SMURD.

„De la o temperatură de 34 de grade Celsius, am reușit după câteva ore să-l echilibrăm termodinamic. Victima era deshidratată, prezenta dureri în piept și insuficiență respiratorie, când un echipaj de intervenție cu şenilată l-a preluat pentru a-l transporta la cabana Piatra Arsă, unde îl aștepta o ambulanță cu medic”, a declarat Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Bușteni, pentru libertatea.ro.

Turistul thailandez a fost transportat la Spitalul Orășenesc Sinaia unde se află acum în stare stabilă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut