fbpx
luni, mai 6, 2024
spot_img

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un contabil pentru o adeverință de salariat falsă

Citește Și

- Reclamă -

În data de 03 martie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a numitului Fleancu Romeo Ciprian, cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, șantaj, înșelăciune și uz de fals, prevăzute de art. 290 al. 1 C.p. cu aplic. art. 41 al. 1 C.p., art. 207 al. 2, 3 C.p. cu aplic. art. 41 al. 1 C.p., art. 244 al. 2 C.p. cu aplic. art. 41 al. 1 C.p. si art. 323 C.p. cu aplic. art. 41 al. 1 C.p., toate cu aplic. art. 38 al. 1 C.p.

În fapt, în data de 23.08.2015 inculpatul F.R.C. i-a promis uni ofiţer în cadrul unei unităţi militare din Bucureşti, având funcţia de contabil şef, suma de 15.000 lei in scopul ca, din perspectiva functiei pe care o exercita, sa-i intocmeasca adeverinte de salariat false pe numele unor persoane indicate de el pe care sa le foloseasca la obtinerea in mod fraudulos de credite bancare. Față de refuzul de a da curs solicitarilor sale, în cursul lunii decembrie 2015, inculpatul inceput sa șantajeze ofiţerul în cauză, prin amenințarea cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare în scopul de a-l determina pe acesta să întocmeasca în fals adeverințele de salariu solicitate. Mai mult, la începutul lunii august 2015 inculpatul a solicitat unei bănci comerciale acordarea unui credit de nevoi personale, prezentând ulterior în acest sens o adeverință de salariu care atesta în fals calitatea sa de angajat al unităţii militare în cauză, precum și o factură de utilităţi falsificată, în baza cărora, în cursul lunii august 2015 i s-a acordat acestuia un credit în cuantum de 40.000 lei.

- Reclamă -

Cercetările au fost efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova.

Fleancu și-a recunoscut faptele, iar dosarul său a fost judecat în procedură simplificată, Tribunalul Prahova urmând să se pronunțe în scurt timp.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

FOTO Bărbat dat dispărut după 2 săptămâni de când a plecat de acasă

Un bărbat din Câmpina a fost dat dispărut la Poliție la două săptămâni după ce a plecat de acasă...
Sari la conținut