fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Intervențiile ISU Prahova din weekendul trecut. Incendiu la o casă de vacanță din Olari

Citește Și

- Reclamă -

În intervalul 24 – 27 iunie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 139 de misiuni, dintre care: 93 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 8 intervenţii pentru stingerea unor incendii, 10 accidente rutiere, 12 alte situaţii de urgenţă, 1 misiune salvare animal şi 15 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Echipajele SMURD au intervenit în 93 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

- Reclamă -

În perioada menţionată, personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, următoarele activităţi preventive: 16 controale pe linia prevenirii incendiilor, 7 operatori economici şi 9 instituţii, 106 nereguli, 39 au fost înlăturate pe timpul controalelor, fiind aplicate un număr de 96 avertismente şi 9 amenzi cu 12.000 lei.

Totodată, pe timpul controalelor au fost desfăşurate 3 activităţi de informare preventivă, instruire, 20 exerciţii de evacuare şi de intervenţie cu personalul aflat la locul de muncă, cu 831 participanţi.

Toate subunităţile de intervenţie din cadrul ISU Prahova, odată cu misiunile de recunoaştere, au desfăşurat şi activităţi preventive la obiectivele din raioanele de intervenţie.

- Reclamă -

Vineri, 24 iunie a.c., în jurul orei 08.11, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia echipajelor specializate pe strada Sondei din municipiul Câmpina, pentru salvarea unei persoane în vârstă de 74 de ani, aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Câmpina au intervenit pentru a transporta victima imobilizată la pat, ulterior fiind predată unui echipaj SAJ Prahova.

Vineri, în jurul orei 08.36, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul 1 de Pompieri Ploieşti a fost mobilizat în municipiul Ploieşti, pe strada Deltei, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau la componentele din pvc de la bordul autoturismului.

- Reclamă -

Forţele de intervenţie au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 09.00.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice, au ars componentele din pvc ale bordului.

Vineri, în jurul orei 11.51, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul de Pompieri Sinaia a fost mobilizat în localitatea Azuga, pe strada Ritivoiu, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o pizzerie.

La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau în bucătărie, existând riscul propagării acestora la întregul imobil. Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului şi protecţia imobilului, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 12.20.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile, au ars 2 mp acoperiş.

Tot vineri, 24 iunie a.c., în jurul orei 23.56, un echipaj de pompieri a acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă în comuna Păuleşti.

Duminică, 26 iunie, în jurul orei 22.20, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul 2 de Pompieri Ploieşti a fost mobilizat în comuna Olari, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau cu violenţă la întreagă locuinţă şi anexele gospodăreşti, existând riscul propagării acestuia la locuinţele învecinate. Forţele de intervenţie au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului şi protecţia locuinţelor învecinate, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 23.55.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars acoperişul anexei construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp şi anexele pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident între 2 mașini și un microbuz cu 17 pasageri

Un accident rutier în care au fost implicate două mașini și un microbuz cu 17 pasageri s-a produs marți...
Sari la conținut