fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

UPDATE. Bărbat arestat pentru furtul a două diamante și două inele în valoare de peste 5 milioane de euro -FOTO SUSPECT

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE. George Ploscaru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a recunoscut furtul, însă a declarat că partea sa a fost doar inelul cu pietre prețioase, susținând că ambele diamante au rămas la complicii sârbi.

Ştirea inițială:

- Reclamă -

Un bărbat român a fost reținut de procurorii DIICOT – serviciul teritorial Ploiești după ce a furat două diamante și două inele în valoare de peste cinci milioane de euro. Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, suspectul a fost prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

photo210598365991381147 - Ziarul INCOMODPotrivit datelor din dosar, suspectul român este George Ploscaru (foto) și este acuzat că a furat pe data de 30.12.2016 două diamante și două inele cu pietre prețioase în valoare de 5,2 milioane de euro dintr-un magazin de bijuterii din Franța. Bărbatul este acuzat și de constituirea unui grup infracțional organizat, având în vedere că nu a comis infracțiunea singur, ci ajutat de doi cetățeni sârbi. Potrivit înțelegerii, cei doi au primit jumătate din pradă: un inel și un diamant.

Diamantul care i-a revenit lui George Ploscaru a fost vândut de acesta în afara României, după cum a reieșit din cercetări. Cât despre inel, bărbatul a încercat să îl vândă pe data de 12.01.2017 unor cetățeni străini în București la hotelul Radisson Blu, dar vânzarea nu a avut loc pentru că nu s-au înțeles asupra prețului.

- Reclamă -

Surse judiciare au precizat că suspectul român s-a prezentat la magazinul de bijuterii drept un evaluator de bijuterii al unui potențial client evreu și profitând de neatenția angajaților magazinului de bijuterii a înlocuit diamantele și inelele cu copii fără valoare.

În dosar este cercetată și o ploieșteancă, femeia fiind iubita lui George Ploscaru, care este acuzată de tăinuire.

Sursa: hotnews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un fake-news care anunță case cu 2.000 de lei lângă Sibiu blochează activitatea unei primării: oameni din toată țara sună să cumpere 

O știre care apare constant pe rețele de socializare spune că în comuna Bruiu, primăria scoate la vânzare case...
Sari la conținut