fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Fonduri norvegiene pentru mamele și copiii din Băicoi! Un proiect de suflet al primăriei, dus la bun sfârșit!

Citește Și

- Reclamă -

Un proiect realizat pe fonduri norvegiene în orașul Băicoi este aproape de a fi finalizat! Este vorba de proiectul „Mame active pe piața muncii”, prin care primăria vine în sprijinul femeilor care doresc să lucreze, deși au copii mici.

Astfel, dintr-o fostă centrală termică aflată în zona blocurilor din cartierul Liliești, s-a făcut o creșă pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani. Construcția este gata, după aproximativ un an de lucrări, la ora actuală fiind făcute finisajele interioare. Pe 30 martie investiția va fi finalizată, iar costul acesteia se ridică la 406.000 euro, TVA inclus. Banii proveniți din finanțare vor ajunge inclusiv pentru prima lună de funcționare, ulterior costurile vor fi suportate de primărie.

- Reclamă -

Capacitatea creșei este de 40 de copii, dintre care cinci sunt pentru rromi. Primăria deja a primit solicitări de înscriere a copiilor la creșă. Vor fi 12 angajați ai centrului, 3-4 educatori, un psiholog, un administrator, două infirmiere, două femei de serviciu, un asistent medical și un bucătar. În plus, se va înființa și un ONG pentru creșă, astfel încât să poată fi atrase fonduri suplimentare pentru copii.

- Reclamă -

Psihologii spun că nu este necesar ca părinții să stea toată ziua cu cei mici, iar mamele se pot întoarce liniștite la muncă, timp în care copiii stau la creșă. Însă, este esențial ca intervalul de timp alocat pentru cei mici, chiar dacă este diminuat, să fie timp „de calitate”, în care părinții să le acorde atenția necesară copiilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au mâncat pește de Florii

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la masa de Florii,...
Sari la conținut