fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Cum fac tinerii ploieșteni bani de buzunar: O tânără din liceul Cuza își vinde picturile – FOTO

Citește Și

- Reclamă -

Victoria Robu are 17 ani și este elevă în Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești. Una dintre pasiunile acesteia este arta, lucru ce a îndemnat-o să își înceapă o mică afacere – să își vândă picturile:

„Dintotdeauna am avut tangențe cu arta, prin muzică și arte vizuale. Îmi place să mă uit la filme, să îmi petrec timpul cu prietenii și să dezbat. Am o slăbiciune pentru pisici și cafea”, a spus Victoria.

- Reclamă -

„Nu există un început specific în ceea ce privește pasiunea mea pentru artă. Provin dintr-o familie de artiști și reprezint a treia generație de pictori din familia noastră. Am crescut printre tuburi de vopsea, pânze si pensule; pasiunea a apărut inevitabil. Din păcate, în perioada de pre-adolescență nu prea am pictat, dar am reînceput acum doi ani și se simte o evoluție constantă în munca mea.

Toată «afacerea» asta a pornit din momentul în care i-am oferit unui prieten un portret, de ziua lui. Toți oamenii de acolo au fost impresionați și am început, încet-încet, să primesc cereri. De vreo jumătate de an am început să fac asta în mod recurent și merge relativ bine, însa există perioade mai bune și perioade cu niciun doritor.

Foarte multă lume complimentează, multă lume întreabă, câţiva îşi doresc cu adevărat. Lumea este deschisă la artă în contextul în care este oferită gratuit sau la un preţ nesemnificativ. În ceea ce priveşte frumuseţea artei, sigur, toată lumea este deschisă. În schimb, nu mulţi apreciază într-adevăr valoarea şi nu sunt dispuşi să răsplătească artistul cum ar trebui.

- Reclamă -

Totuşi, fiind la început, un pictor amator fără studii de specialitate, am decis să păstrez un preţ relativ scăzut pentru lucrările mele, pentru a fi mai accesibile pentru toată lumea. Pe viitor intenţionez să ajung în punctul în care îmi ofer picturile la un preţ proporţional cu cele de pe piaţă.

Nu mulţi profesori ştiu de ocupaţia mea din timpul liber, însă profesoară mea de engleză mă susţine în mod activ şi am avut chiar şi o comandă de la ea. Am parte de susţinere şi din partea colegilor şi prietenilor, care mă ajută cu share-uri pe Facebook şi uneori chiar prin comenzi. Ce mă face fericită sunt reacţiile lor când văd rezultatul final”, a mai spus Victoria.

În viitorul apropiat, Victoria nu știe sigur ce domeniu vrea să studieze, fiind o fire care se adaptează rapid:

„Sunt o fire nehotărâtă şi care se răzgândeşte relativ rapid. Anul trecut voiam să dau la UNATC secţiunea actorie, acum doi ani voiam la Mincu la arhitectură, acum oscilez între drept şi UNARTE. Am, totuşi, o presimţire că voi studia graphic design sau ceva pe aceeaşi lungime de undă, poate chiar extins spre PR şi advertising. Totuşi, nu am o imagine concretă, e posibil să ajung şi pe la ştiinţe politice”, a spus eleva.

- Reclamă -

Fiind activă în social-media, Victoria este ușor de găsit în mediul online, atât pe instagram (@victoriarobu), cât și pe Facebook (https://www.facebook.com/victoriarobu). De asemenea, aceasta primește cereri pentru picturi și pe adresa de e-mail ([email protected]).

Iată mai jos câteva picturi făcute de aceasta:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au mâncat pește de Florii

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la masa de Florii,...
Sari la conținut